Digitale opruiming


Ik heb het klusje al een tijdje voor me uitgeschoven: het …

… opruimen van mijn digitale wereld.
Het kost altijd meer tijd dan je denkt, dus ik heb bedacht om er in de maand april maar eens voor te gaan zitten om de klus te klaren. Hierbij tel ik Facebook nog even niet mee, maar daarover later. Ik wil even goed nadenken wat ik met Facebook wil doen.
Ik heb heel lang geleden een Facebook account ingesteld vanwege vrienden en kennissen in het buitenland, je kent het wel: ‘We houden contact’ en ‘nu kan ik je feliciteren met jouw verjaardag’.
Inmiddels zijn contacten verwaterd en we hebben andere manieren van communiceren gevonden.
Maar goed, van de voors en tegens maak ik een apart artikel en komt over twee weken online. 

Instagram 
Momenteel houd ik meer weer iets meer bezig met Instagram. Ook hier loop ik tegen zaken aan waar ik van denk: tja, weer die algoritmes met hun advertenties. Bedrijven die ik echt wil volgen zoek ik wel op.
Alle kanalen die ik volg loop ik bij langs en ga ik opschonen. Uiteindelijk blijven familie, vrienden en de kanalen van mijn huidige interesses over. 

Twitter
Net als mijn Facebookaccount heb ik al heel lang een Twitter-account. Op zich vind ik Twitter een handige vorm van social media, kort en informatief. Heel af en toe loop ik door mijn tijdlijn om te checken of er iets schokkends is geschreven.
Ik ben niet echt een actieve Twitteraar, maar ik weet ook nog niet goed wat ik met mijn account ga doen.
Ik loop wel even mijn lijsten door om te kijken of er contacten ge-delete kunnen worden.

Youtube:
Mijn lijst van te volgen kanalen op YouTube loop ik al regelmatig door om te kijken welke voor mij nog relevant zijn. Kanalen die zelf weinig posten of ineens een andere koers gaan varen verwijder ik al geregeld.
Ik kijk op YouTube vooral naar stylingvideo’s, ik volg yogalessen en zoek ‘how-to’video’s, bv hoe vervang ik de batterij van een rookmelder?

Pinterest:
Ik schijn nog een account voor Pinterest te hebben, maar die zet ik stop. Ik post nooit foto’s en zoek ook nooit naar inspiratie voor bv woninginrichting.

-E-mail:
Hier gaat het meeste werk en de meeste tijd in zitten, ben ik bang voor. Mijn inbox moet opgeschoond worden net als de mappen verzonden items, spam etc.
Verder wil ik door mijn contacten heenlopen om te kijken welke accounts nog actueel zijn.
Werk aan de winkel dus, maar ik heb me voorgenomen om de hele maand april hiervoor in te plannen.

Zoals in het begin van het artikel genoemd, kom ik in het artikel over twee weken terug op Facebook.
Voor nu een fijne (werk)week en tot over twee weken. MJ

Foto door Pixabay op Pexels.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s