Opruimen voor de kerst

Ja, je ziet het goed, vandaag een artikel over opruimen voor de…

kerst. 
De tijd gaat snel en als je eenmaal in de flow zit van opruimen en minimaliseren kun je er maar beter gebruik van maken. De maand december is altijd al een drukke maand en mogelijk heb je iets aan de vijf tips om je het zelf iets makkelijker te maken. 

1. Heb je kinderen dan zijn die meestal voorzien van genoeg speelgoed. In de maand december komt daar nog een portie bij op 5 december en voor wie kerst viert met cadeautjes onder de kerstboom, dan breidt de verzameling zich alleen maar meer uit. Kijk of je in de maand november speelgoed kunt opruimen waar niet mee gespeeld wordt. Doneer het aan een goed doel of breng het naar een kringloopwinkel.

2. Check de winteraccessoires als handschoen en mutsen. Heb je b.v. nog maar 1 handschoen, gooi die dan weg.

3. Versier je je huis al in een vroeg stadium, doneer de kerstspullen waar je op uitgekeken bent. Vorig jaar heb ik tijdens het versieren van de kerstboom alle kerstversieringen uitgezocht en het overtollige en wat we niet meer gebruiken gedoneerd aan de kringloop.

4. Check op niet- of weinig gebruikte spullen. Kijk spelletjes en puzzels na. Ontbreekt er iets, kijk of je dit kunt aanvullen (bv pionnen uit een spelletje). Zo niet, gooi het dan weg.

5. Check persoonlijke verzorging en make-up. Gooi weg wat over code is. Heb je teveel voorraad doneer dit dan of geef het weg.

Ik hoop dat jullie met deze tips een voorsprong kunnen nemen op de drukke maanden die eraan komen.
Voor nu wens ik jullie een goed weekend. MJ

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s