Singlesday

Heb jij ooit van Singlesday gehoord? Het schijnt een feestdag..

te zijn die over de hele wereld gevierd wordt op dezelfde dag: 11 november. 
In het zuiden van Nederland wordt op deze datum het carnavalsseizoen gestart en in het noorden viert men Sint Maarten (kinderen gaan dan langs de deur met een lampion en halen snoep op).
Verder wordt ook ieder jaar Singlesday gevierd. Het is niet zo bekend als Black Friday, maar winkeliers spelen er wel op in.
Als ik de term Singlesday hoor zou ik eerder de associatie maken met mensen die vrijgezel zijn. 
Deels klopt dat ook wel: de dag is gecreëerd om het leven als vrijgezel te vieren en is het de bedoeling dat je jezelf verwent. De datum is niet geheel toevallig gekozen: 11-11 zijn vier enen en de één wordt in China gezien als symbool voor alleen zijn.
Ondanks het feit dat Singlesday in China werd gezien als een dag voor de vrijgezelle student, werd 11 november steeds commerciëler. 
De dag werd voor het eerst gevierd in 1993 en was het een typisch studentenfeestje. Het werd steeds uitgebreider en groter en in 2009 werd 11 november uitgeroepen tot een officiële online uitverkoop dag. In Azië gebruiken jongeren deze dag om op date te gaan of een afspraakje te maken. 
Inmiddels wordt de dag commercieler ingezet en is de dag ook voor stelletjes om te vieren dat je partner voor jou de enige is. Zo heeft iedereen een reden om een feestje te vieren en daar wordt door ondernemers op ingezet met hoge kortingen op luxe goederen en in de horeca met speciale menu’s voor singles. Uiteindelijk gaat het voornamelijk om de hoge kortingen en gaan de omzetten van online shops fors omhoog. 

Sinds 2017 komt er in Nederland steeds meer aandacht voor Singlesday. Steeds meer bedrijven komen met ‘grote’ kortingen geldig op 11 november.
De verwachting is dat Singlesday zich zal ontpoppen tot dé dag om cosmetica, wonen en kleding aan te schaffen, ondanks het feit dat electronica met stip op nummer 1 staat qua verkopen.

Ook voor deze dag geldt dat je voorzichtig moet zijn met de zogenaamde kortingen. 
Ben je toe aan een nieuwe stofzuiger, doe dan eerst onderzoek wat de prijzen van de diverse merken en modellen zijn. Zo kun je bepalen of de korting inderdaad goed is. Er zijn webshops die eerst de adviesprijs ophogen om vervolgens ‘hoge’ korting te geven, terwijl de echte korting misschien maar een paar tientjes is.
Gaat het om producten of artikelen die je niet echt nodig hebt, bedenk dan goed of je het echt nodig hebt.

Ik wens jullie alvast een goed weekend. MJ 


Een gedachte over “Singlesday

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s