Goede gewoontes (1)

Eigenlijk zou ik dit artikel willen beginnen met ‘Zou je niet eens ….

… maar als je dit blog al langer volgt weet je dat de titel niet altijd de lading dekt.
Toch klopt het deze keer wel.
In twee artikelen laat ik je zien wat je zelf kunt doen om volle lades en kasten (deels) te voorkomen. 
Volgende week is er een cursus gepland op mijn werk en de locatie is een hotel. Iedereen die wel eens op cursus is geweest in een hotel of ander conferentie-oord weet dat er altijd een pen met een schrijfblok klaarligt.
Wat doen jullie daarmee? Gebruiken jullie die materialen om aantekeningen te maken? En dan? Mee naar huis of laat je het liggen?
Ik zeg ‘nee’ tegen deze gratis spullen.  Ik heb een fijne pen die ik kan navullen en aantekeningen maak ik op de laptop. Hetzelfde geldt voor monsters, gratis mesjes in de supermarkt bv voor kiwi’s enz.

In die context zou ik ook willen zeggen: koester open en lege plekken in je huis, bv een tafel zonder troepjes en andere spullen.

Pas elk seizoen je kledingkast aan met de juiste kledingstukken, zo houd je overzicht en rust in jouw kledingkast. 
Gebruik de 6 seconden regel bij elk op te ruimen item of kledingstuk. Vraag je je af of je dit je nog blij maakt en neem de beslissing binnen 6 seconden. 

Doneer de meeste spullen die je niet meer gebruikt of geef ze weg;
Check regelmatig of je al je keukenspullen nog gebruikt die je in de lades hebt liggen. Niks zo vervelend als het niet kunnen vinden van je favoriete schilmesje.

Heb je al eens een ‘declutter’ ronde gemaakt en heeft alles een eigen plek gekregen, leg dan ook alles terug op de eigen plek. Zo weet je precies waar alles ligt en voorkomt het dat je ’s morgen eerst op zoek moet naar bv de sleutels.

Als laatste tip in deel 1:
Check of je persoonlijke verzorgingsmiddelen en schoonmaakmiddelen zelf kun maken i.p.v. duur aan te schaffen. Voordeel hiervan is dat je de grondstoffen voor beide kunt gebruiken en je op die manier kunt besparen. Verder kun je je afvalberg minderen als je eigen bakjes of potjes gebruikt. 

Tot zover deel 1.
Binnenkort volgt deel 2 met meer tips. 

Tips, maar dan van een heel andere orde zijn uitgaanstips. 
Volgens de weersvoorspelling wordt het een mooi weekend. In en rond Enschede staan diverse activiteiten gepland. Kijk daarvoor eens op de site: www.uitinenschede.nl.  

Ik wens jullie een goed weekend. MJ

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s