Welke spullen bewaar je zoal?

De spullen die je bewaart en je vaak het gevoel geven je terug te houden of..

… je een gevoel van chaos geven, zijn divers van aard. De één is wat sentimenteler aangelegd en bewaart misschien stapels foto’s die een hele plank in de kast innemen en de ander ziet overal aanbiedingen en kan niet genoeg van een bepaald item in huis hebben, terwijl je op jaarbasis misschien 3 stuks gebruikt. (denk aan een rolletje plakband)

Ik heb de categorieën voor je op een rijtje gezet.
Kapot
Je kent het vast wel: borden met een hoekje eraf of je favoriete koffiebeker waar vorige week het oor afbrak. Je kunt er geen afscheid van nemen omdat de beker misschien emotionele waarde heeft of het bord verdwijnt in de stapel tussen de andere borden. Typische voorbeelden van zaken die je eigenlijk moet vervangen (ik zet zelf nl. geen bord op tafel waar een hoekje af is) maar het niet doet. 
Een fijne jeans met een kapotte rits die op de stapel blijft liggen van “ooit nog naar de kleermaker brengen’. 

Nu hebben
Ook een categorie die veel troep kan veroorzaken.
In deze categorie vallen de items waarvan je ooit dacht ECHT niet zonder te kunnen of ooit gebruikt hebt, maar toch niet zo mooi/handig/interessant bleken te zijn als van te voren gedacht. Een voorbeeld: een paar jaar geleden had ik een koffiemachine waar je ook thee mee kon zetten. Dan had je een bepaalde houder nodig en dan kon je daar de speciale thee’pads’ in leggen. Ik moest en zou die houder hebben. Uiteindelijk bleek de thee die je er mee zette helemaal niet zo lekker te zijn en de houder verdween onder in de la. 

Inspirerende zaken
Items die bij een bepaalde hype horen. Wie kent niet de Scoobydoo touwtjes waar de halve wereld mee liep te knutselen en de halve familie voorzag van de meeste fantastische sleutelhangers? Of een bepaalde soort stiften waar je (volgens Youtube) zulke mooie sierlijke letters mee kon maken?
Allemaal zaken die in de grote doos terechtkwamen en er nooit meer uitgekomen zijn. 

Koopjes
De leukste categorie. Als echte Nederlanders zijn we natuurlijk dol op koopjes, toch?
We zijn het meest in onze sas als we kunnen melden dat we  vier stuks voor maar 1 euro hebben gescoord, of 3 shirts voor maar 25 euro.
Maar zijn het wel echte koopjes? Dragen we echt die drie shirts en gebruiken we echt die vier plastic pennen voor een euro? Je denkt vaak een goede deal te hebben gemaakt, maar bekijk die spullen maar eens kritisch.

Vuilnis
De items die we lang geleden al hadden moeten weggooien, maar vooralsnog even op de zolder of in de berging zijn geparkeerd omdat dat beter uitkwam. Als je ze nu niet weggooit, kijk je waarschijnlijk nog een paar maande tegen de items aan.

Sentimentele zaken
Dit zijn de items die je niet gebruikt, mooi vindt of echt nodig hebt, maar waar je je schuldig over zou voelen als je ze weggooit. Toen mijn oma jaren geleden overleed bleek er voor elk kleinkind een doosje klaar te staan met wat spulletjes erin. Ik heb me er vreselijk naar over gevoeld, maar ik heb de kopjes en schoteltjes toch weggegeven. Ik wist dat de nieuwe eigenaar hier een betere bestemming voor had.

Weesjes
Tja, ik denk dat iedereen wel die ene sok herkent die overblijft als de andere met een gat erin in de afvalbak is beland. 
Waar leggen jullie die ene sok neer? Of maken jullie van twee donkerblauwe weesjes weer een nieuw paar? 
En dan noem ik in deze context ook de laders zonder apparaat en telefooncovers zonder bijpassende telefoon. Deze zaken kunnen zonder aanwijsbare reden op de één of andere manier een eigen leven gaan leiden en je komt ze overal tegen. 

Inmiddels ben ik me veel bewuster van zaken die rommel en chaos in het huis kunnen veroorzaken. Ik heb de meeste categorieën inmiddels herkent en er mee gedaan wat nodig was. 
Soms is verhuizen nog niet zo verkeerd. 

Ik wens jullie alvast een goed weekend. MJ

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s