Vergeten op te ruimen (2)

Als minimalist denk je …..

vaak dat je alle overtollige spullen inmiddels wel hebt opgeruimd. Toch zijn er altijd onopvallende zaken en spullen waar je niet bij stilstaat om op te ruimen. Je legt ze in een la of doos waar ze aan de aandacht ontsnappen en ondertussen nemen ze ruimte in beslag.
Vandaag in deel twee een lijstje met zaken waar je niet zo snel aan denkt om op te ruimen.

– Ongebruikte apps
Ongebruikte apps verdwijnen op telefoons vaak in mapjes met meerdere apps die je niet vaak of misschien nooit gebruikt. Ik moet zeggen: ik heb daar zelf ook mee te maken. Zo heb ik een mapje gemaakt waar ik voorgeprogrammeerde apps in zet. Maar een jaar na dato staan ze daar nog steeds, ongebruikt.

-Meubels
Als je de ruimte hebt op bv een zolder of in een garage komen daar redelijk vaak kleine meubels terecht. Denk aan een ladenkastje of een oude kapstok. (ken je die grote noemer: we ruimen ‘m nog wel een keer op)

– Oude (zonne) brillen op sterkte
Tja, als ik een nieuwe bril aanschaf met een andere sterkte dan voorgaande brillen, zouden alle andere brillen wel weg kunnen toch?

– Oude belastingdocumenten
Jaren geleden kreeg je een mooi aanslagbiljet van de belastingdienst om teveel betaalde belasting terug te vragen. Deze documenten kwamen vervolgens in een ordner terecht en een volle ordner kwam achter in de kast te staan. Ik denk dat er genoeg huishoudens zijn die nog een ordner vol oude belastingaangiftes ergens hebben staan.

– Email inbox of spam
Nog zo’n prachtig item op dit lijstje. Ruimen jullie geregeld de inbox van jullie e-mail op?

– Reserve onderdelen voor apparaten die er niet meer zijn
Een geweldig onderwerp voor dit lijstje. Een extra zuigmond voor de stofzuiger, een cameratasje voor een camera,
maar ook extra beschermhoesjes voor een mobiele telefoon of de cover van een kapotte Ipad. Allemaal zaken die ergens terechtkomen en nooit meer naar gekeken wordt.

– Gebruiksaanwijzingen
In het verlengde van het onderwerp hierboven horen gebruiksaanwijzingen er ook bij. Check maar eens of je de gebruiksaanwijzing nog hebt van de vorige strijkijzer.

– Schoonmaakdoeken
Ik vind dit een aparte op de lijst. Ik gebruik n.l microdoeken voor het poetsen van mijn huis. Als ze ‘op’ zijn gebruik ik ze voor een laatste (hele vieze) klus en gooi ze dan weg.

– Spullen die nog niet verkocht zijn
Als wij thuis spullen hebben die b.v. op Vinted of Marktplaats staan om te verkopen, bewaren wij die apart in een box of doos. Het komt voor dat kleding helemaal niet verkocht wordt. Dan nog blijft het in de doos zitten.

En zo zijn er altijd spullen en zaken die op de één of andere manier zich aan het oog onttrekken. Check maar eens waar bij jou in huis de ‘verborgen’ spullen staan die eigenlijk allang weggegooid hadden kunnen worden.

Ik wens jullie alvast een goed weekend. MJGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s