Vergeten (1)

Als minimalist (of iemand die graag opruimt) denk je….


vaak dat je alle overtollige spullen inmiddels wel hebt opgeruimd. Toch zijn er altijd onopvallende zaken en spullen waar je niet bij stilstaat om op te ruimen. Je legt ze in een la of doos waar ze aan de aandacht ontsnappen en ondertussen nemen ze ruimte in beslag.

– Digitale foto’s: Met onze telefoons en digitale camera’s kunnen we net zoveel foto’s maken als we willen. De opslagruimte van de devices lijkt wel een bodemloze put. Met gemak heb je in korte tijd 500+ foto’s op de telefoon staan. Loop ze af en toe een door en delete de exemplaren die niet mooi geworden zijn, wazig zijn of waar je voor de zekerheid drie van dezelfde situatie hebt gemaakt. 

– Eco friendly spullen: Het overkomt mij wel eens dat ik voor een artikel items aanschaf om te testen. Als de test positief is, leg ik de spullen bij mijn ‘go-to’ items voor dagelijks gebruik. Zo niet, dan komt het nog wel eens in het ‘vergeet-hoekje’ terecht om vervolgens bij de volgende opruimronde tevoorschijn te komen.

– Oude planners en agenda’s: Een planner of agenda bewaar ik de eerste maanden van het nieuwe jaar om b.v. afspraken te controleren of (als ik dat nog niet heb gedaan) de belangrijke data te noteren. Eerlijk is eerlijk: de planner van vorig jaar staat nog in de kast naast de planner van dit jaar. 

– Eenmalig gebruikte kruiden: Soms kom je een heerlijk recept tegen, maar heb je niet alle ingrediënten in huis. Vaak gat het dan om kruiden die het gerecht net die specifieke smaak geven. Het is me wel vaker overkomen dat ik kruiden meer dan een jaar open in de kast heb staan. Zo zonde.

– Sierkussentjes: Ja, ook wij hebben enkele sierkussentjes op de bank liggen. Nu koop ik eigenlijk altijd alleen de hoesjes. De vulling gebruik ik inmiddels al enkele jaren, tenzij ze helemaal uit elkaar vallen. 

-Hoedjes en petten: Ben jij iemand die hoedjes of petten draagt? Heb je ze allemaal nog of heb je inmiddels al eens iets opgeruimd?

– Sjaals: Een fantastisch item om een outfit af te stylen, maar ook een item die tot in den treure achter in de kast kan blijven liggen. 

– Losse oorbellen: Oorbellen zijn net als handschoenen: je verliest er altijd maar één en nooit beide tegelijk. Wat doen jullie met de weesjes? Bewaren jullie die tot de andere ooit nog eens opduikt? 

– Batterijen over de datum of leeg: Bewaren jullie lege batterijen ook altijd op een aparte plek om ze dan mee te nemen naar bv de supermarkt? Nee, precies, ze blijven vaak langer op die bewaarplek liggen dan de bedoeling is.  

– Inpakpapier of cadeau tasjes: In allerlei leuke kleuren verkrijgbaar en in allerlei maten om de leukste cadeautjes mee in te pakken. Herkenbaar?

– Vergeten abonnementen: Een leuk onderwerp om op een regenachtige middag eens uit te zoeken: loop je rekeningen eens na op ‘vergeten’ uitgaven. Heb je nog abonnementen open staan waar je nog steeds voor betaalt maar geen gebruik meer van maakt?

– Kabeltjes en laders van oude apparaten: Tijdens onze verhuizing kwamen we er een stuk of vier tegen: kabeltjes en laders van apparaten die we niet meer in ons bezit hadden. 

En zo zullen er meer zaken zijn die je vergeet op te ruimen, maar ongemerkt toch zorgen voor volle kasten en lades.
Ik hoop jullie hiermee geïnspireerd te hebben om eens door de kasten te gaan. Welke spullen zijn jullie tegengekomen?

Ik wens jullie een goed en zonnig weekend (zondag wordt heerlijk weer voorspeld) MJ

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s