Shoppen

Nu de niet-essentiele winkels nog steeds gesloten blijven..

.. zijn er systemen ‘voorgeschreven’ om toch te  kunnen winkelen.
Zo heb je de click-and-collect, waarbij je op internet bij de winkel van je keuze een lijstje kunnen opgeven van artikelen die je graag wilt aanschaffen. Vervolgens kun je de artikelen op een vooraf vastgestelde tijd ophalen. Dat hebben we inmiddels als prima ervaren. Als je je dan meldt, staat er een keurig tasje klaar met de door jouw opgegeven artikelen. 

Daarnaast kun je op afspraak met maximaal 2 personen winkelen in de zaak van je keuze. Probleem hierbij is de tijdsspanne van tien minuten.
Hebben jullie dat al eens geprobeerd? 
Een vriendin van mij heeft dit geprobeerd bij de Action.
Samen met een voor haar onbekende klant konden ze ’10 minuten’ shoppen. Probleempje: de andere klant was 2 minuten te laat. Bleven er acht minuten over. Zou je denken, ware het niet dat de winkelmedewerkers 2 minuten rekenen voor het afrekenen. Hoe dan in 6 minuten door de winkel racen met een karretje?
Niet te doen. 
Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is pexels-photo-264529.jpeg


Hetzelfde geldt voor het aanschaffen van computerapparatuur, een auto of een bankstel.
Gelukkig zijn er ondernemers die het probleem snappen en meer tijd per klant rekenen om een goed advies te geven.

Ik liep zelf een beetje tegen een uitdaging aan van de aanschaf van een parfum. Hoe wil je een nieuw luchtje aanschaffen als je niet eerst even kunt ruiken? Hebben jullie dat al gedaan? Ik vond het erg lastig om dat via internet te bestellen.

Ik ben wel benieuwd naar jullie ervaringen met shoppen. 


2 gedachtes over “Shoppen

  1. Ik kan niet wachten tot iedereen is ingeënt en we weer “normaal” kunnen leven en boodschappen kunnen halen. het is zo niet leuk meer. Het zou met de zomer moeten lukken. Laat het aub waar zijn. Tot dan moeten we ons behelpen. Het is niet anders. Er zijn ergere dingen in het leven.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s