Minimalisme (1)

Het begin: wat had ik graag willen weten voordat

ik minimalist werd

1.Overzichtelijk: met minder spullen om mij heen blijft alles overzichtelijker. Ik weet waar mijn spullen liggen en als ik de deur uitga, kan ik sleutels, pasjes e.d. simpel vanuit een la in mijn tas stoppen.
Dat is niet het enige: ik heb niet veel accessoires in huis. Dit geeft minder prikkels, afleiding en minder werk.

2.Mensen denken dat je gek of een vrek bent. Haha misschien ben ik wel beide. Valt mee, ik geeft mijn geld liever aan andere zaken uit.

3. Soms kom je op het punt van genoeg = genoeg. Als je objectief in je huis rondkijkt, hoeveel ‘overbodige’ spullen heb je dan om je heen verzamelt? Wanneer heb je genoeg borden en kommen? Hoeveel glazen heb je echt nodig?

4. Minimaliseren gaat via de ui-methode, laagje voor laagje. Als je begint moet je eerst even wennen aan het hebben van minder spullen. Dierbare zaken leg je vaak eerst even aan de kant om ze op een later tijdstip nog een keer onder handen te nemen. Spullen waarvan je dacht dat je ze nooit weg zou gooien, kunnen op een later tijdstip toch in de weg liggen en doe je ze alsnog weg.

5. Het begin. Lees je in, verdiep je in methodes en vind je eigen weg. Wat voor de 1 werkt is hoeft niet per definitie voor iedereen de ideale manier te zijn.

Ik wens jullie alvast een goed weekend. MJ

2 gedachtes over “Minimalisme (1)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s