Verhuizen (3)

We zijn verhuisd! Sinds een paar weken wonen we

in ons nieuwe huis.
We beginnen al een beetje te wennen. We zijn van een huis met een tuin naar een appartement gegaan en dat is een groot verschil. 

Waar ik ook aan moet wennen is hoe we omgaan met afval.
In ons oude huis hadden we drie containers, te weten één voor groenafval, één voor oud papier en één voor de restafval. Plastic verzamelden we in aparte zakken en dat konden we ook één keer per twee weken aan de straat zetten. Flessen en glazen potten zonder statiegeld konden we in ondergrondse containers gooien.

Voor hoogbouw gelden andere regels.
We scheiden nog steeds papier, plastic en statiegeldloze flessen en potten.
Papier en plasticafval kunnen we in ondergrondse containers gooien, net als het glaswerk.
Echter, restafval en groenafval verdwijnen in dezelfde bak.
Als je je dan bedenkt dat ons afval voornamelijk uit groenafval bestaat, vind ik het eigenlijk erg jammer dat het naar de verbrandingsoven gaat. Er schijnen pilots te lopen in Enschede met het apart inzamelen van groenafval door bewoners van hoogbouw.

Wie schetst mijn verbazing dat wij half november een flyer in de bus kregen van Twente Milieu dat we binnenkort een GFE- bakje thuisbezorgd krijgen. (Groente, Fruit en Etensresten)
Er zal een aparte ondergrondse container geplaatst worden waar wij gratis ons groenafval kunnen storten. Van zo’n bericht word ik heel erg blij. 

Tijdens het klussen en na de verhuizing hebben we ontzettend veel plastic en kartonnen verpakkingsmateriaal in de containers gegooid. En ook nu we in ons nieuwe huis wonen, nemen we regelmatig onze zakken met plastic en papier mee, net als de lege flessen. Wat ons wel opviel was dat Twente Milieu regelmatig (lees bijna dagelijks) de ondergrondse containers leegt.
Een buurman wist ons te vertellen dat we bv. grote stukken karton naast de container mogen zetten, maar dat gaat mij net te ver. 
Zeker nu het vaker regenachtig is, wordt het een rommeltje. 

Ik wens jullie voor nu alvast een goed weekend. MJ

2 gedachtes over “Verhuizen (3)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s