Kleine luxes (2)

die ook nog passen bij de minimalistische gedachte.
Als je je leven enigszins minimalistisch ingericht hebt, je kledingvoorraad geminimaliseerd tot een capsule wardrobe en andere stappen hebt genomen, herken je het vast wel. Het moment waarop je denkt: is dit het? Mijn huis is ontdaan van overtollige spullen en wat nu?  Erger nog: op plekken waar je zo je best op hebt gedaan om het daar rommelvrij te maken, sluipt langzamerhand weer allerlei kleine rommeltjes terug. Hoe dan? Voordat je het weet is juist die plek weer een vergaarbak voor sleutels, haarspeldjes en andere kleine dingetjes. Je kunt er een schoteltje of bakje neerzetten, maar voor je gevoel is dat niet minimalistisch. Zucht.
Een ander punt waar je tegenaan kunt lopen is het gevoel dat je een bepaalde “luxe” mist.
Minimalisme is natuurlijk voor iedereen anders. De één “ontspult” het huis en doet bijna alles weg, de ander kan niet zonder b.v. een prachtig schilderij.
Met de volgende tips voel je toch een beetje de kleine luxe en past ook nog eens binnen jouw eigen ideeën over minimalisme.
1 Meer open ruimte in huis. Wil je een gevoel van ruimte, zorg dan dat er oppervlakten zijn waar niks ligt. Denk hierbij aan de keuken. Vaak staat er wel een waterkoker en koffieapparaat, maar probeer het hier bij te houden. Leg (als je het nog gebruikt) de keukenrol in een lade of kastje. Probeer het keukenblad zo leeg mogelijk te houden, het werkt uiteindelijk ook makkelijker.
2 Mooie karaf met water en fruit/citroen/limoen
Zet een mooie karaf gevuld met gekoeld water en fruit of schijfjes citroen/limoen klaar. Zo kun je regelmatig een glas water drinken en het staat ook nog eens luxe.
3 (Geur)kaarsen
Wil je een een bepaalde sfeer creëren, haal dan eens (geur)kaarsen in huis. Het licht is vaak zacht en warm en mocht je voor een geurkaars kiezen, neem dan een algemene geur, bv vanille.  Meestal zitten de kaarsen in een glas. Deze kun je naar de glasbak brengen, maar je kunt ze ook schoonmaken en gebruiken voor b.v. pennen/potloden/make-upkwasten of kleine items.
4 Lampen met zacht licht (LED). Lampen met geel licht komen warm over ten opzichte van lampen met wit licht. Wit licht is prima om een boek of de krant bij te lezen, geel licht is mooier voor sfeerverlichting.
5 Mooie wijnglazen
Wil je echt genieten van een lekkere wijn, drink het dan uit mooie wijnglazen. Soms kies je voor gemak en schenk je de wijn in het waterglas waar je net frisdrank of water uit gedronken hebt. Ik deed het tot vorig jaar ook. Tot ik vond dat ik wijn uit een wijnglas moest drinken. Het heeft echt meer uitstraling en cachet. Probeer het maar eens.  Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is pexels-photo-1841507.jpeg
6 Film abonnement. Ga je vaker naar de bioscoop, denk dan eens na of je niet beter voor een abonnement kunt kiezen.  Goed voor je portemonnee, maar ook een stukje luxe om lekker een avondje uit te gaan. Bovendien valt het prima in de minimalistische gedachte.
7 Deze tip klinkt misschien een beetje bijzonder, maar zorg dat je altijd een voorraad toiletpapier, wattenstaafjes en dergelijke in huis hebt. Het voelt misschien niet echt als een luxe, maar geeft wel rust.
8 Ook deze tip klinkt misschien niet echt als luxe, maar een nachtje lekker slapen (in een luxe, nieuwe pyjama en een pas verschoond bed) kan echt voelen als luxe. Zorg dat je kamer goed geventileerd wordt, niet te warm is en goed verduisterd is.
9 Krijg je bezoek die blijven eten en heb je niet genoeg servies, serveer dan “fingerfood”. Lekkere, kleine hapjes die je serveert op schalen die je vervolgens op omgekeerde kopjes of schaaltjes zet. Leg er stoffen servetten bij en maak zo je eigen luxe buffet.
Ik hoop jullie met deze kleine vervolgserie te hebben geïnspireerd om met deze tips voor jezelf een gevoel van luxe te creëren.
Succes.
Ik wens jullie een goed weekend. MJ

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s