Verhuizen (2)

Deel 2 van onze verhuisperikelen gaat over opruimen en waarom ik naar de politie

Ben gegaan om aangifte te doen. 

In deel 1 konden jullie al lezen hoe we ons huis aan het opruimen zijn, of liever gezegd ontspullen. Inmiddels hebben we diverse meubels naar de kringloop gebracht, waarbij je kunt denken aan een logeerbed, een buro en een nachtkastje. Tijdens het opruimen van spullen die uit de lades van het buro kwamen ,kwam ik diverse cd-doms met foto’s tegen. Ik ben er een avond voor gaan zitten en heb de inhoud op een externe harde schijf gezet. De schijfjes hebben we vernietigd, de doosjes gaan bij het plasticafval en ik had nog een opbergmap, die zag er nog te goed uit en kon in de tas voor de kringloop. Nu er zoveel spullen uit het huis zijn, verandert de akoestiek ook. Elke kamer klinkt nu hol en het poetsen wordt steeds gemakkelijker en sneller. Intussen probeer ik diverse spullen via Marktplaats te verkopen.

Trouwens, een advertentie van mij trok de aandacht van een oplichter. Ik had mijn mobiele nummer bij de advertentie staan en kreeg op een gegeven moment een bericht via whatsapp.
Eerst leek het onschuldig, totdat het op betalen aankwam. Ik wilde een betaalverzoek sturen, maar de koper stelde voor dat ik een account zou aanmaken , zodat ze mij als verkoper konden controleren. Maar, zeiden ze in het volgende bericht, ik als verkoper zou een link ontvangen waarmee ZIJ konden betalen. Ik hoefde er alleen maar op te klikken.
Ja,ja, uiteindelijk ben ik ermee naar de politie gegaan om aangifte te doen. Zo had ik een paar maanden geleden ook advertenties op Marktplaats gezet en kreeg ik prompt een sms bericht of ik mijn schuld aan de Belasting dienst via de link wou betalen.
Ja,ja, het zal best, maar hier stink ik ook niet in. Dit heb ik ook maar meteen bij de politie gemeld.

Om kort te gaan: wees op je hoede als je wilt handelen via internet. In de meeste gevallen is er niks aan de hand, maar als je iets bijzonders opvalt of iets waarvan je denkt dat het te mooi is om waar te zijn, is dat vaak ook zo. Trap er niet in. Vertrouw je het niet, vraag dan hulp. Inmiddels heb ik mijn telefoonnummer van mijn profiel verwijdert.

Ik wens jullie alvast een goed weekend. MJ

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s