Give a compliment

Deze vrijdag wordt een ‘give a compliment’ vrijdag.
Ik zou in de toekomst vaker een ‘give a compliment’ dag uitroepen waarop ik iemand een compliment wil geven die iets bijzonders heeft bereikt, een nieuw boek heeft geschreven, iemand die een bijzondere sportprestatie heeft geleverd, kortom het kan iedereen zijn.
Het nieuws wordt overwegend gevuld met negatieve informatie en aangezien ik van nature een positief ingesteld persoon ben, lijkt me dit een artikel in de categorie positief nieuws.
Iemand een compliment geven is gratis, wordt over het algemeen als prettig ervaren en is sociaal (je hebt meteen een ingang voor een (klein) gesprekje).
Vandaag zou ik graag een groot compliment willen maken aan alle medewerkers in de zorg. Niet alleen de mensen in de ziekenhuizen, maar ook in verzorgings- en verpleegtehuizen, jeugdzorg en gehandicaptenzorg.
Het jaar 2020 heeft bijna het hele jaar in het teken gestaan van corona, corona maatregelen, lockdowns etc. en deze mensen hebben voor zeer grote problemen gestaan en toch bewonderenswaardig hun (zware) werk gedaan.
Zo werden allerlei maatregelen ingesteld zoals onze handen stukwassen en geen handen meer schudden.
Later kwamen daar bij de sluiting van alle horeca gelegenheden in heel Nederland en de afstandsregel van anderhalve meter (de ruimte die we tussen ons en de ander moesten laten).
Winkels gingen gedeeltelijk of helemaal dicht en mensen werd aangeraden om in huis te blijven. Alleen met deze aangescherpte maatregelen zouden we het agressieve virus kunnen afremmen of misschien stoppen.
Na de eerste golf (maart t.m juni) moesten vooral IC medewerkers echt bijkomen van alle drukte.
Nu de tweede golf een feit is en de reguliere zorg snel wordt afgeschaald horen we ook steeds vaker dat zorgmedewerkers thuiszitten omdat ze ziek zijn of in quarantaine zitten in afwachting van hun corona test.
Voor mij zijn dit genoeg redenen om in dit eerste Give-a-compliment artikel mijn complimenten uit te spreken naar de alle medewerkers in de zorg.
MJ
stones pebbles wellness balance

Foto door Skitterphoto op Pexels.com

Een gedachte over “Give a compliment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s