Extra maatregelen

Sinds vorige week dinsdag zijn de COVID-19 regels weer strak aangetrokken. De horeca gaat

gaat zware tijden tegemoet en bij een bezoek aan winkels geldt dat je een mondkapjes moet dragen. Wil je de boodschappen bij Albert Heijn bestellen dan wordt je geduld danig op de proef gesteld. Ik ben al een paar jaar vaste klant bij de bezorgservice, maar ik kom er ook niet echt door. Het grootste nieuws was waarschijnlijk toch de ultrakorte vakantie van onze koning en zijn gezin. Ze zijn nog vertrokken naar Griekenland, maar na verschillende pittige reacties op social media hebben ze besloten om terug te keren naar Nederland. Nu valt het hele land over de minister president, had hij de koning anders moeten adviseren? Vorige week dinsdag werd in de persconferentie duidelijk gezegd dat men niet de randen moest opzoeken van de regels, deze golden voor iedereen . Net als de oproep om in de komende herfstvakantie niet naar risico landen af te reizen.
Nu was Griekenland vorige week nog ‘geel’, redelijk veilig om te reizen. Maar hoe zit het dan met de uitstraling naar het volk? Een koning heeft toch ook een voorbeeldfunctie? Nu wordt ik er persoonlijk niet zo heel boos om, maar ik vraag me wel af of de koning en koningin niet vantevoren konden bedenken wat dit met het de algemene indruk/opinie zou doen.
Het verhaal kreeg nog een staartje toen bleek dat de twee oudste dochters van de koning vier dagen langer zijn gebleven en waarvoor de reden werd gegeven dat er niet genoeg tickets zouden zijn geweest om iedereen terug te laten vliegen.
De besmettingscijfers lopen dagelijks fors op naar rond de 9000, de ziekenhuizen schalen de reguliere zorg al af en IC patiënten worden al over ziekenhuizen in Nederland verspreid.
Experts hebben het niet meer over de tweede golf, maar over een tsunami.

Naja, ik hoop van ganser harte dat iedereen nog even volhoudt om zo gezond mogelijk door deze periode heen te komen.
Let op elkaar, op jezelf en blijf gezond.

Ik wens jullie alvast een goed weekend. MJ

Een gedachte over “Extra maatregelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s