Verhuizen (1)

Sinds eind april hebben we ons huis te koop staan. We willen graag iets
kleiner gaan wonen.
Kleiner gaan wonen betekent in ons geval dat we ook fors moeten opruimen.
In mei hebben we onze nieuwe kringloopwinkel in het dorp min of meer bevoorraad door ongeveer 7 volle auto’s overtollige spullen te brengen.
Wat we zoal gebracht hebben varieerde van vazen, glazen, kinderspeelgoed (poppenwagen, ledikantje, poppenkleren, driewieler, stepje), nachtkastje, etc.

Daarnaast hebben we 2 of 3 auto’s vol met spullen naar de stort gebracht.
Dan moet je denken aan kapotte bloempotten, oude deurmat, etc. Veel spullen die niet meer verkocht kunnen worden in een kringloopwinkel, zeg maar.

En ook in deze opruimronde heb ik weer fietstassen vol boeken naar de Boekenbeurs gebracht. Eén keer per jaar organiseert de Boekenbeurs een beurs op een locatie in het dorp waar al deze boeken te koop worden aangeboden. Wat niet verkocht wordt op de beurs, wordt te koop aangeboden. De opbrengst van de boeken gaat naar drie goede doelen.

Tijdens het opruimen van de zolder kwamen we een doos vol videofilms tegen, terwijl we al jaren geleden de videospeler naar de recycling hebben gebracht. Ook deze films hebben we naar de kringloop gebracht.

Omdat we kleiner gaan wonen, hebben mijn dochter en ik items uit onze kledingkast te koop aangeboden op Marktplaats en Vinted. Ons motto: geld is makkelijker te verhuizen dan de spullen.

Er ligt nog een project op mij te wachten:
Wij hebben een tas vol muziek cd’s op zolder staan, die ik moet uitzoeken. De mooiste muziek wil ik op een externe harde schijf zetten, zodat we de muziek houden, maar niet de cd’s. En ook een externe hard schijf verhuist uiteindelijk makkelijker dan een tas vol cd’s.

Maar goed, we zullen nog verder moeten indikken qua spullen. Een mooi klusje om in de vakantie te doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s