En weer een persconferentie

Na weken waarin de corona besmettingen opliepen, is er vrijdag weer een persconferentie door de regering gehouden.

Uit de media was al duidelijk dat de besmettingen vooral geconstateerd zijn bij jongeren tussen 20 – 24 jaar. Met name bij studenten schijnen de besmettingen fors te zijn toegenomen.
Afgelopen donderdag werd bekend dat acht (8!) stafleden van de voetbalclub Vitesse positief zijn getest op corona.
Het is niet de eerste keer dat voetballers positief testen. Houden zij zich niet aan de regels? Ik vind het onbegrijpelijk. Nog erger vind ik dat de eerstvolgende wedstrijd gewoon gespeeld zal worden.
Een ander evenement wat voor ophef zorgde afgelopen weekend was een sportwagenshow op het circuit van Zandvoort. Deze werd stilgelegd door de politie vanwege teveel mensen.
Verder worden de maatregelen regionaal aangescherpt, maar zoals de minister president al zei: Het ligt niet aan de maatregelen, maar hoe de mensen ermee omgaan.

Het hele corona-gebeuren blijft de gemoederen nog wel even bezighouden, vrees ik. Een vriendin wilde graag een coronatest laten uitvoeren, maar de wachttijd was óf absurd lang óf ze moest drie kwartier tot een uur rijden naar de dichtstbijzijnde teststraat. Als je met 38,5 graden koorts en een fikse keelontsteking zo’n eind moet rijden ga je het afleggen.

Ik wens de mensen in de brandhaarden in het westen van Nederland heel veel sterkte en beterschap. MJ

Een gedachte over “En weer een persconferentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s