Herfst

Nog even en dan begint de herfst. Het wordt frisser, de zon schijnt minder uitbundig en

vaak gaat de verwarming weer aan.
Je zou zeggen, wat valt er dan te  minimaliseren?
Nou, misschien zijn er spullen waar je niet zo snel aan denkt. Ik zet ze op een rijtje.

Check de voorraadkast. Kijk de voorraadkast eens na op spullen en wat over code is, kan weg of je eet het alsnog op. Maak de kast schoon en zet de spullen terug, liefst op volgorde van datum.

Zomerkleding en schoenen: het wordt weer tijd voor de warmere kleding en dichte schoenen. Haal de meest zomerse kleding uit de kast (of leg het bovenin) en leg de warmere kleding (longsleeve shirts) naar voren. Hetzelfde geldt voor schoenen. Sandalen en slippers maken plaats voor sneakers en bv enkellaarsjes. Ik maak mijn schoenen altijd schoon voordat ik ze opruim.

Handdoeken: de tijd van zonnebaden en in het zwembad chillen is voorbij. De strandlakens kunnen weer opgeruimd worden. Wij ruimen ze altijd op in de koffers, dan nemen ze geen kastruimte in beslag.

In het verlengde van de badlakens ligt zonnebrandcreme en zomerse verzorgingsproducten: check de data op de flesjes en wat dit jaar over code gaat kun je weggooien. Zonnebrandprodukten over code geven geen of minder bescherming in de zon.

Maand- of weekbladen met items voor de zomer: deze bladen krijg ik meestal via familie of vriendinnen. Deze verzamel ik en geef ik door aan een vriendin en zij geeft het dan weer  verder door. Aan het eind van het jaar zijn de trends voorbij en past de inhoud niet meer bij het seizoen, maar achtergrondverhalen zijn tijdloos.

Buitenplanten: ik heb niet veel planten in potten staan, maar de bakken die gevuld zijn, zijn meestal éénjarigen. Deze sterven af, dan ruim ik de bakken op in de garage om te voorkomen dat ze stuk gaan.|

Winterkleding: check met name de handschoenen (zijn er nog 2?), mutsen en sjaals (zitten er geen gaatjes in of losse draadjes) en leg ze op een plek waar je ze bij de hand hebt. We gaan naar de tijd dat het ’s morgens nogal fris kan zijn en dan zijn handschoenen geen overbodige luxe op de fiets.

Auto: maak een afspraak bij de garage voor een wintercheck en als je ze hebt, laat meteen de winterbanden eronder zetten. Deze zijn niet alleen veilig bij winterse omstandigheden, maar je hebt ook meer grip als het hard regent.

Tuinmeubels: de kussens kunnen al zo zoetjesaan opgeruimd worden en de parasol weer naar de zolder. Misschien is er nog een mooie dag, maar wij nemen de zon voor lief en kunnen wel zonder parasol.
Er zullen ongetwijfeld meer items zijn die in dit rijtje horen en misschien ruimen jullie heel andere zaken op aan het begin van een nieuw jaargetijde.

Vooralsnog kunnen we een paar dagen genieten van het mooie weer. Nazomer kunnen we nog niet zeggen, maar zo voelt het wel.
In ieder geval wens ik jullie een fijn weekend. MJ

Een gedachte over “Herfst

  1. Gelukkig is de renovatie af. Laat de herfst en winter maar komen. Ik en mijn huis zijn zijn er klaar voor. Nog een paar mooie dagen voor de zomer van 2020 voorgoed voorbij is. Weer een record zomer waar moet dat heen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s