Overbodig

In het artikel van vandaag geef ik een opsomming van dingen die ik/wij
niet meer in ons huis hebben en eigenlijk ook niet missen. Hoewel,  bezoek  vraagt nog wel eens om een stukje keukenrol. Eeeh, nee, dat heb ik niet, maar ik heb eventueel wel een stukje wc-papier of een doekje.
Tja, die keukenrol heb ik al zeker een jaar of vijf niet meer gekocht.
Wat kom je in ons huis niet meer tegen of kopen we niet meer?

– Wandklok. We hebben inmiddels allemaal een mobiele telefoon en in uiterste nood zit er een klokje op de oven.
– Kookwekker. Toen we in ons huidige huis kwamen te wonen kregen we een prachtige keuken met een oven met een timer.
– Sleutelkastje. Ik snap dat het in veel gevallen handig kan zijn om alle sleutels in één kastje te hangen bij de deur. Wij leggen de sleutel in een dienblad in de keuken. De reservesleutel van de auto ligt in een keukenla. In de keuken ligt ie ver van de voordeur en auto en kan op deze manier ook niet gekopieerd worden. (soms is het handig om mee te kijken naar bepaalde tv-programma’s waarin gewaarschuwd wordt voor inbraak en diefstal.)
– Keukenrol (inclusief de houder). Een houder voor een keukenrol heb ik nooit gehad en sinds een paar jaar koop ik ook geen keukenrol meer. Ik heb genoeg doeken om vocht mee op te ruimen en anders voldoet de dweil of theedoek ook prima. De zakdoekfunctie van een stukje keukenrol wordt overgenomen door stoffen zakdoeken.
– Opbergmogelijkheid voor paraplu’s. Als wij in de regen hebben gelopen met een paraplu, gaan wij door de garage naar binnen en laten de paraplu daar uitgeklapt achter om te drogen.
– Opbergsysteem voor schoenen.  Bij woonwinkels staan de opbergmogelijkheden voor schoenen keurig opgesteld. Ik bewaar meestal de schoenendozen en aan het eind van een seizoen maak ik mijn schoenen schoon, ik poets ze en bewaar ze in een schoenendoos. Deze kun je makkelijk stapelen en er kan altijd nog een paar bovenop staan.
– Staafmixer. Ik heb een goede blender en een mixer met gardes.
– Luchtverfrisser, dit is misschien een bijzondere, maar ik heb al jaren geen luchtverfrisser meer gekocht voor op het toilet. Ons toilet heeft geen raam, maar is wel aangesloten op het mechanische ventilatiesyteem en dat werkt prima.

Tot zover enkele zaken die je bij ons thuis niet meer tegenkomt.
Veel zaken die wij niet (meer) nodig vinden zijn al zo vanzelfsprekend dat het niet meer opvalt dat wij het niet meer hebben/kopen.

Ik wens jullie alvast een goed weekend. MJ

2 gedachtes over “Overbodig

  1. Er zijn heel veel dingen die je niet meer nodig hebt. Ik zit nu midden in een renovatie en dan merk je pas hoeveel overbodig spul je eigenlijk hebt. Blijkbaar is er nog altijd iets van de jager/verzamelaar in mij aanwezig die zegt “Het eet geen brood. Laat maar staan. Wie weet komt het nog van pas.” Niet dus. Weg er mee als je er nooit meer iets mee doet. Creëer ruimte. Dat is het mooiste wat er is.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s