Werkplek in Coronatijd

Vanaf 15 maart werd door veel bedrijven maatregelen genomen waardoor de ondersteunende
diensten thuis moesten gaan werken.
Nu wonen wij in een huis dat groot genoeg is om werkplekken voor ons drietjes te creëren, waarbij we rekening moesten houden met een goede Wifi-ontvangst en ergonomisch verantwoorde omstandigheden.

Jaren geleden hadden wij al eens twee buro’s overgenomen tijdens de verhuizing van een bedrijf dat ging verhuizen naar een groter pand en nieuw meubilair kocht.
Die buro’s kwamen afgelopen maanden prima van pas als thuiswerkplek. Het zijn niet de meest moderne buro’s, maar voor de time being kunnen wij ze nog heel goed gebruiken.

RICOH IMAGING
RICOH IMAGING
Waar ik wel in geïnvesteerd heb, is een ergonomische kruk. Ik had ‘m al eens getest bij een vriendin. Zij werkt drie dagen per week thuis (ook al pré coronatijd) en heeft een goed ingerichte werkplek nodig.
Ik heb nog geen seconde spijt gehad van de aanschaf van mijn Swopper. Zeer ergonomisch doordat je voortdurend van houding wisselt. Zo blijven de spieren actief en neemt de stabiliteit in de rug toe. De Swopper heeft als grote voordeel ten opzichte van een normale bureaustoel dat het de rugspieren activeert. Omdat je op een swopper een actieve zithouding moet aannemen en moeten bewegen verslappen je spieren niet maar worden ze juist sterker. Dit voorkomt rugklachten en houdt je lichaam gezond. (bron: www.swopperwinkel.nl ) Wil je meer lezen over de voordelen van de Swopper, klik dan op de link.
RICOH IMAGING
RICOH IMAGING
Verder werk ik het liefst paperless. Pré corona werkte ik twee dagen op kantoor en daar heb ik geen vaste werkplek. Om dan van alle documenten een hardcopy te hebben, is in mijn geval als secretaris geen optie.
Op mijn laptop heb ik alle documenten in aparte mapjes opgeslagen, zodat ik alles gemakkelijk terug kan vinden.
Mijn thuiswerkplek is dan ook erg minimalistisch.
RICOH IMAGING
RICOH IMAGING
Wat ligt er wel op mijn buro:
– laptop (in bruikleen van mijn werkgever) met bijbehorende lader en wireless muis
– mobiele telefoon (met lader)
– etui (al jaren in mijn bezit) met daarin accentueer potloden in geel en rose, een vulpotlood met vullingen (privébezit sinds 15 jaar) en een Parker rollerball pen (navulbaar)
– papieren agenda/notebook van Moleskine (2020-2021) (links is het agendagedeelte en rechts een gelinieerde pagina waar genoeg ruimte is voor aantekeningen en to-do lijstjes)
– Cao boekje en wetboek
– Post die ik nog moet doornemen.

Op deze redelijk minimalistische manier kan ik goed werken zonder al teveel afleiding.
Vooralsnog blijven wij nog zo veel mogelijk thuiswerken. Zeker nu de coronabesmettingen weer her en der toenemen.
Voor vergaderingen mogen we weer fysiek aanwezig zijn op kantoor, mits we met maximaal acht personen in de vergaderruimte gaan zitten. Het is nog vakantietijd en ook dat gaat nog steeds goed.

Ik wens jullie alvast een goed weekend. MJ

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s