Vragen en zorgen (3)

Inderdaad, ook nog een deel drie met vragen
en zorgen.
Mijn vragen gaan deze keer over het gebruik van mondkapjes.
Mijn dochter is afgelopen vrijdagmiddag naar het Outletcentre in Ochtrup (Duitsland) geweest. In Duitsland is het verplicht om een mondkapje in winkels en supermarkten te dragen, maar in het Outletcentre ook in de straatjes.
Er lopen mensen van de security om toe te zien dat iedereen zich aan de regels houdt.

Afgelopen zaterdagochtend ging ze naar de markt in Enschede. In de parkeergarage viel het haar al op dat er ontzettend veel auto’s met een Duits kenteken stonden.
De bezoekers zijn natuurlijk van harte welkom, maar wie schetst de verbazing als blijkt dat het overgrote deel van de Duitse gasten géén mondkapjes dragen.

IMG-2432

Ben ik de enige die dat apart vindt? Merken jullie in bv. het zuiden dat ook met Belgische gasten? Mogen zij überhaupt de grens al over om te winkelen?

Als ik de berichten in de media lees, dan zijn de regels in andere Europese landen toch nog net even strakker dan in Nederland, en toch zijn er legio mensen die niet kunnen wachten om zo snel mogelijk naar bv. Frankrijk rijden om op vakantie te gaan.
Hier in Nederland wordt gedemonstreerd om de regels los te laten en dan de strakkere regels (of misschien wel een lockdown) opzoeken om vakantie te vieren.

Naja, ik wens jullie in ieder geval een goede vakantie, waar je ook heen gaat of wat je ook gaat doen. Blijf gezond.

MJ

2 gedachtes over “Vragen en zorgen (3)

  1. Da’s een heel bekend verhaal. Toen de grenzen nog niet dicht waren tussen NL en België zaten de Belgen massaal in Maastricht op het terras. Ik hoor dat de Duitsers in Zeeland zich ook niet veel van de regels aantrekken, maar laten we ook eerlijk zijn. Ik hoor van vrienden in Frankrijk dat er Nederlanders komen en zich ook van te voren niet goed inlezen hoe de regels zijn en zonder mondkapjes rond lopen (weken geleden).

    Ook een goede vakantie voor jullie en blijf gezond !

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s