Bedrijven en corona

Hoe groot de schade is door de coronacrisis merk je pas
als je even praat met een ondernemer die getroffen is doordat zijn zaak drie maanden gesloten is geweest.
Afgelopen zaterdag hebben we sinds lange tijd weer een kopje koffie en thee buiten de deur gedronken. Het was niet druk in de zaak en de eigenaar nam de tijd om gezellig een praatje met ons te maken.
pexels-photo-814264.jpeg
Foto door Maria Tyutina op Pexels.com

In deze periode, begin van de zomervakantie in de regio Noord, is het altijd wat rustiger voor wat betreft klandizie. De gasten die normaal gesproken in de buurt werken en ’s middags komen lunchen worden langzaamaan minder en winkelende ouders met hun kinderen lopen op deze druilerige dag de zaak voorbij.
In andere jaren zakte de omzet dan altijd een maand of drie terug (vakantietijd), maar sinds de zaak weer open is, komt de omzet niet verder dan 30% van het normale.
Hij schat dat hij pas in maart 2021 weer op het oude nivo kan zitten als voor de coronacrisis. Toch bleef deze man er vrij nuchter en gelaten onder en hoopt op betere tijden.

Ja, ik weet het, zoals deze ondernemer zijn er zoveel andere die het mogelijk nog minder hebben.

Een ander bedrijf die te maken heeft gehad met teruglopende omzet tijdens de coronacrisis is een vleesverwerkend bedrijf bij ons in het dorp.
Dit bedrijf levert normaal gesproken aan o.a. horeca en beleefde tijdens de coronacrisis zware tijden.
Toch hebben ze van de nood een deugd weten te maken door hun vleesproducten aan particulieren te gaan verkopen. Eerst door middel van een ‘drive-thru’, maar inmiddels hebben ze een zaak geopend in Enschede waar particulieren hun vlees, maar ook kip en vis kunnen kopen.

Zo maar even twee ondernemers die het hopenlijk gaan redden ondanks de afgelopen zware maanden. Ik hoop dat, ondanks de noodmaatregelen die door het kabinet ingezet zijn om getroffen ondernemers te steunen, er toch bedrijven zijn die het redden.

2 gedachtes over “Bedrijven en corona

  1. Haha, al die Noordelingen zijn zeker allemaal naar het Zonnige Zuiden afgezakt. Hier stikt het van de toeristen en de terrassen zitten vol.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s