Minimalisme en stijl

Ook in 2020 staan de artikelen met betrekking tot
minimalisme weer op de planning.
Sinds ik mijn lifestyle kon definiëren als minimalistisch vind ik het op diverse manieren terug in bijna alles wat ik doe.
Mijn persoonlijke stijl vind ik zelf ook nogal minimalistisch, weinig sieraden, sjaals of uitbundige kleding. Wel vind ik het leuk om een ‘touch of color’ aan mijn outfit toe te voegen.
Hoe kun je er verzorgd uit zien en indruk maken zonder bv dure diamanten horloges of andere sieraden?
-Mijn belangrijkste tip is: zorg dat je kleding de juiste maat en pasvorm heeft. Niet te groot, maar ook niet te klein, niet te strak, maar zeker niet te wijd.
– Rol je mouwen op, bv tot net achter de pols.
– Draag je een jeans, rol dan de pijpen op. Leuk met sneakers, die dan goed tot hun recht komen.
– Belangrijk is ook: vind een goede kleermaker. Toevallig zit er een klein zaakje bij ons in het dorp waar je kleding ter reparatie naar toe kunt brengen. Zit er een gaatje in je favoriete kledingstuk, of heb je per ongeluk het riemlusje bij het omhoogtrekken van de broek afgetrokken, breng het naar zo’n zaakje. Ze repareren het vakkundig en vaak zie je er niks meer van.
– Stop je bloes of shirt aan de voorkant bij je broek of rok in. Zo leg je de nadruk op het platste gedeelte van je buik.
– Kies voor een V-hals. Heb je een nieuwe t-shirt nodig of een andere top, kies dan eens voor een V-hals. Zo leid je de aandacht af van de punten waar je misschien niet tevreden over bent.
RICOH IMAGING

RICOH IMAGING

– Heb je een belangrijk gesprek, draag dan een overhemd of blouse.
– Kies goede accessoires. Heb je niet al te dikke polsen, kies dan niet voor een enorm horloge. Heb je een prachtige set met ketting, armband, oorbellen, draag dit niet allemaal tegelijk. Dit leidt de aandacht teveel af. Poets je sieraden zo af en toe en bewaar ze stofvrij.
– De volgende tip klinkt misschien als achterhaald en ouderwets, maar poets je tanden voordat je de deur uitgaat.

Ik weet niet hoe het jullie vergaat, maar ik vind het nogal onsmakelijk als ik met iemand in gesprek ben en de restjes van de laatste maaltijd zitten nog tussen de tanden.
– Als we toch bij de mond zijn, verzorg je lippen met een goede lippenbalsem of gebruik lippenstift. Of je je nou opmaakt of niet, met de juiste kleur kun je een prima statement maken.
– Ook de volgende tip klinkt misschien achterhaald en ouderwets, maar zorg dat je schoenen schoon en netjes zijn. Poetsen hoeft niet elke week, maar schoonhouden kan vrij simpel met bv een stuk van een oud t-shirt. Zorg dat je hakken niet te versleten zijn en rafelen de veters, doe er dan nieuwe in.
– Als laatste tip: verzorg je nagels. Groeit de gellak uit, bladdert gewone nagellak: haal het er dan af. Knip of vijl je nagels in een nette vorm en lengte en smeer je handen en nagels in met handcreme.
Het zijn misschien simpele tips, maar wat ik vooral belangrijk vind is dat de meeste weinig tot geen geld kosten.
Dan nog een paar tips om een goede indruk te maken (die niks kosten):
– Dress for succes, oftewel kleed je aan voor de gelegenheid. Heb je een belangrijke vergadering, trek een colbert aan.
– Zorg dat je altijd op tijd bent, kom niet te laat. Ik weet dat het soms lastig is, zeker met files. Maar ook als je een afspraak hebt bij de huisarts of de tandarts.
– Ben je met iemand in gesprek, kijk of je ergens kunt zitten.
– Ben je uitgenodigd voor een etentje, laat je mobiele telefoon dan in je jaszak of tas zitten. Zo heb je tijd voor de mensen om je heen.
– Biedt hulp aan. Weet je dat iemand het moeilijk heeft en hulp kan gebruiken, bied dit dan aan. Of ze gebruik maken van je aanbod is aan hen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s