Corona dilemma?

Het is zover, horeca, musea en theaters zijn (onder voorwaarden) weer open.
Goed nieuws, ware het niet dat de voorwaarden nogal ingewikkeld zijn. Toch zie ik afgelopen maandag op social media en in de kranten foto’s van  bezette terrasjes en vrolijke mensen.
En ja, zoals de titel al doet vermoeden, zijn er toch weer zaken waar we vraagtekens bij kunnen zetten.
Maandagmiddag is een demonstratie georganiseerd op de Dam in Amsterdam tegen racisme. Aanleiding voor deze demonstratie was een aanhouding (vorige week) in Minneapolis in de Verenigde Staten met dodelijke afloop. Bij de aanhouding van de zwarte man duwde de blanke agent zijn knie minutenlang op zijn nek waarna de aangehouden man overleed. (note: ik heb een hekel aan het plakken van etiketjes en zeker om de huidskleur van iemand te benoemen, maar in deze zaak zou het van cruciaal belang kunnen zijn)
Op social media bleek vervolgens al dat de animo erg groot was om bij deze demonstratie aanwezig te zijn. Vervolgens zijn er in plaats van de paar honderd demonstranten een paar duizend gekomen.
Al deze mensen hebben veel te dicht naast elkaar gestaan (gelukkig waren er vele met mondkapjes en handgel), wat niet overeenkomt met de regels zoals die door de regering ingesteld zijn. Wat had de burgemeester moeten doen? Op haar strepen gaan staan, verbieden, ingrijpen door de politie? Uiteindelijk heeft de burgemeester van Amsterdam ervoor gekozen om de demonstratie door te laten gaan.
Toch reageren o.a. ondernemers erg kritisch, zij doen al het (on)mogelijke om zich aan de regels te houden om toch maar te voldoen aan de anderhalve meter maatregel.
Wat vinden jullie? Had hier ingegrepen moeten worden? In het geval van een besmet persoon zou er maar zo weer een uitbraak van corona kunnen komen.
Ik ben wel benieuwd hoe jullie hier over denken. MJ

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s