Werk en capsule wardrobe

Al een paar jaar werk ik met capsule wardrobes. Elke drie maanden ruim ik mijn kast op en hang ik maximaal 33 items in de kast, die geschikt zijn voor het seizoen.
Sinds ik een baan heb, heb ik nieuwe, meer geschiktere kleding moeten aanschaffen.
Dat is op zich geen probleem en eigenlijk had ik wel genoeg items in mijn capsule wardrobe en de reserves waar ik combinaties mee kon maken. Daar zou ik misschien mee op mijn werk kunnen verschijnen. Van de andere kant , ik ben secretaresse en ik moet toch representatief zijn. Minimaal één keer per week hebben we vergaderingen waar ik bij zit en dat kan echt niet in een t-shirt.
Oké, dat werd dus op zoek gaan naar de juiste items die ik ook kon combineren met de items in mijn kasten.
Nu weten jullie inmiddels wel dat ik een grote fan ben van het Nederlandse merk JoshV, maar een ander merk waar ik al jaren kleding van heb is Tommy Hilfiger. (oplettende lezers hadden de naam al eens voorbij zien komen).
Je hebt vooral bij jeans dat bepaalde modellen van een bepaald merk ‘het meeste voor je doen’ en in mijn geval zijn dat o.a. de jeans van Hilfiger. Maar ook andere items koop ik van dit merk. Eind 2017 heb ik mijn zwarte enkellaarsjes gekocht en die draag ik nog. Ik heb volgens mij nu twee keer nieuwe hakken eronder laten zetten. Ze zijn nog zo mooi dat ik ze vorige week schoongemaakt en gepoetst heb opgeborgen tot het volgende seizoen.
Welke items heb ik speciaal gekocht voor mijn werk?
Colberts 3 stuks
Ik heb colberts in drie kleuren gekocht, camel, zwart en het colbert van mijn pak, beige/grijs.
Pantalons 2 stuks
Voor mijn werk heb ik twee pantalons gekocht, een zwarte en de broek die bij het pak hoort in beige/grijs.
RICOH IMAGING
RICOH IMAGING
Blouses 3 stuks
Op onderstaande foto zijn 3 van de blouses afgebeeld die ik voor mijn werk heb aangeschaft. Prima te combineren met een zwarte broek en een colbert. Verder heb altijd een witte bloes in de kast hangen. En die ‘goes with anything’.
RICOH IMAGING
RICOH IMAGING
Tops 3 stuks
Voor een meer casual look heb ik drie tops in de kast hangen. Twee zijn van vorig jaar en de meest linkse op de foto is van de nieuwe collectie.
RICOH IMAGING
RICOH IMAGING
In principe kan ik met deze items zeker drie seizoenen diverse combinaties maken.
Verder draag ik de colberts ook als jas, met name in de herfst en het voorjaar is dat een fijne oplossing. Daar nog weer een jas overheen is in de auto echt teveel. De tops combineer ik ook met een vest als ik thuiswerk. Dan hoef ik niet jasje-dasje te zitten werken, maar volstaat een top met een vest en een broek of rok ook.  Deze items vormen onderdeel van mijn capsule wardrobes en ik heb ze dan wel aangeschaft voor mijn werk, dat wil niet zeggen dat ik ze ook alleen maar naar mijn werk draag.
Voor wie meer wil weten over het duurzaamheidsbeleid van mijn favoriete kledingmerken, zal ik hieronder de links plaatsen.
Voor Tommy Hilfiger:  https://nl.tommy.com/sustainability

Voor JoshV: https://joshv.com/sustainability-report

Ik wens jullie alvast een goed weekend. MJ

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s