Thuiswerken, een zegen?

Sinds ons land in maart in de intelligente lockdown is gegaan, werken
de mensen die dat kunnen veelal thuis. Goed en fijn dat het allemaal kan (waar zouden we zijn  zonder goede wifi en laptops?), maar zoals met zoveel dingen in het leven kleven er natuurlijk ook nadelen aan.
Zo vervaagt werk en privé (staat jullie laptop op de keukentafel en schuif je gewoon een stoel op als je gaat eten?) en mensen met kleine kinderen zullen hun werktijden aanpassen.

Waar lopen jullie tegenaan?
Krijgen jullie bijvoorbeeld alle taken af? En binnen het aantal uren?
Maken jullie een To Do lijstje?

postit scrabble to do todo

Laten jullie je afleiden, bv door de pakketbezorger? Of zoals ik nu tijdens het schrijven van dit artikel, even een handje help bij het kammen en borstelen van onze hond.

Nu is het op dit moment niet heel vervelend dat ik afgeleid word, omdat ik deze ochtend voor mezelf werk. Het wordt een ander verhaal als ik op mijn werkdagen voor de werkgever constant gestoord word.

Ik maak aan het begin van mijn werkweek een To Do lijstje met werkzaamheden die in ieder geval klaar moeten zijn. Dan heb ik het over de correspondentie inkomend en uitgaand, notulen en gespreksverslagen en de urenverantwoording.
Wij zitten in de gunstige omstandigheden dat we allemaal een goede werkplek in huis hebben. Mijn man en ik hebben een eigen werkplek gecreëerd en kunnen tijdens onze lunchpauze of aan het einde van de werkdag de deur achter ons dichttrekken. Mijn dochter studeert beneden aan de eettafel. Op deze manier kunnen we allemaal gebruik maken van de wifi in huis.

Verder zorg ik dat ik mijn werkplek netjes opgeruimd houd. Losse papiertjes gooi ik meteen weg en lege kopjes breng ik naar beneden en gaan meteen in de vaatwasser.
Zo blijft alles voor iedereen overzichtelijk en werkbaar.

Hoe doen jullie dat? Kunnen jullie thuiswerken? Vinden jullie het een goede oplossing? Of zijn jullie blij met elke moment dat je even de deur uit kan?

Ik ben wel benieuwd waar jullie tegenaan lopen en hoe jullie dat oplossen.

MJ

2 gedachtes over “Thuiswerken, een zegen?

  1. Een te doen lijstje is heel handig. Dan krijg je echt dingen gedaan. Ook een niet al te gedetailleerd schema wil wel helpen. Als je beide zo opstelt dat je naast de dagelijkse dingen nooit meer dan 1 ding per dagdeel doet, kom je een heel eind. Werk de lijst bij, streep af wat gedaan is en pas aan wat nog dient te gebeuren. Houdt het globaal en verlies je niet in details. Het werkt voor mij vrij goed. Dingen komen af die anders maar blijven liggen. Het is ook handig om een echte werkplek te maken.

    Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s