Vrijheid

We leven in een land waarin de vrijheid hoog in het vaandel staat.
We mogen zeggen, lezen, denken  en schrijven wat we willen, vrouwen en meisjes kunnen en mogen naar school en we kunnen stemmen  op de politieke partij van onze voorkeur.

Toch zou ik vandaag op 5 mei, de dag dat we de Bevrijding al 75 jaar vieren, eens willen stilstaan bij het feit dat we deze vrijheid meer mogen koesteren.

Sinds Nederland in een intelligente lockdown zit, ervaren de meeste van ons toch een gevoel van opgesloten zitten. Het zal niet zo erg zijn als ECHT opgesloten zitten achter afgesloten deuren, maar toch zijn we ons heel bewust geworden van onze ingeperkte vrijheden. Vrijheden waar 75 jaar geleden mensen hard voor gevochten hebben.

Als de hele coronacrisis voorbij is en we kunnen weer naar feestjes, het bos of strand hoop ik dat we nog eens stilstaan bij deze maanden, waarin het niet toegestaan was om bijvoorbeeld bij bewoners van een verzorgingstehuis op bezoek te gaan, geen verjaardagsfeestje te vieren, geen “geslaagd” feestje te bezoeken.

De koning vroeg gisteren in zijn toespraak op de Dam om niet normaal te gaan vinden wat niet normaal is.
We hebben nu met z’n allen ervaren wat het is om onze vrijheid tot op zekere hoogte kwijt te raken. Laten we er ook met elkaar voor zorgen dat we deze vrijheid voor altijd koesteren en doorgeven aan generaties na ons.    MJ

flock of birds flying above the mountain during sunset

Foto door Pixabay op Pexels.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s