Fast forward

Soms zou je willen dat je de tijd vooruit kunt spoelen om de zien hoe de wereld eruit zal zien

na de coronacrisis.

De crisis in Nederland is op zich nog niet zo lang bezig, maar toch zijn we al weer voorzichtig bezig om plannen te maken wat te doen na de crisis.
Op tv hoor je ‘deskundigen’ al praten over het unlocken van de economie, maar momenteel zijn er nog genoeg bedrijven die ‘gewoon ‘ werken.
En ja, er zijn sectoren die het zwaar te verduren hebben. Denk aan de horeca, waar alle zaken dicht zijn, denk aan de musea waar niemand loopt om de kunstwerken te bewonderen.
Denk aan alle vakantiereizen die nu gecancelled worden, vakantieparken die dicht blijven.

Ergens in deze ellende is ook goed nieuws te melden. Zo is het water in Venetië zo schoon dat je de bodem kunt zien en zijn de toppen van de Himalaya te zien door de afgenomen luchtvervuiling.
Zelfs van Nederland zijn al plaatjes gepubliceerd van de afgenomen luchtvervuiling.

Hebben jullie al nagedacht over hoe de wereld eruit zou zien als we het hebben over de anderhalve meter economie? Stel dat we  nog het eind van 2020 de anderhalve meter afstand tot anderen moeten handhaven, hoe zal het er dan uitzien in een restaurant? Hoe zie je dat voor je in het openbaar vervoer of in een bioscoop?
Het heeft nogal wat nadelen, denk aan restaurants waar minder gasten in de zaak geplaatst kunnen worden met als gevolg verlies van omzet.
Ik denk dat we in de supermarkten nu wel gewend zijn aan het winkelen met een winkelwagentje en een medewerker die de duwstangen ontsmet.

Daar kunnen we denk ik wel mee leven.
Online shoppen en de boodschappen doen is ten tijde van de crisis enorm toegenomen, mogelijk zal die trend zich voortzetten.

Hoe zal het gaan met onze kleding die we tot voor kort konden doneren in de containers of spullen die we inbrengen bij de kringloopwinkels?

Ik hoorde vanochtend de volgende twee suggesties:
– om bij het unlocken eerst de 50- en 60 plussers te beschermen en de personen jonger dan 50 eerst weer aan het werk te laten gaan.
– te beginnen met de scholen te openen (basis, middelbaar en mogelijk ook de universiteiten).

Alles bij elkaar genomen zullen er nogal wat aanpassingen geregeld moeten worden voordat Nederland weer kan gaan leven zoals we deden tot voor de crisis.

Hebben jullie al nagedacht over wat jullie als eerste willen gaan doen als de intelligente lockdown opgeheven wordt?

lego toy in clear glass container

Foto door Magda Ehlers op Pexels.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s