How to feel free

Hoe kunnen we ons toch vrij voelen nu we de dagen vooral in ons huis doorbrengen?
We hebben normaal gesproken altijd een keuze in hoe we vrijheid ervaren in bepaalde situaties.
De ene persoon voelt zich vrij als ie met alleen een rugzakje een wereldreis maakt, terwijl de andere zich vrij voelt om een avond naar de bioscoop te gaan en de kinderen aan de zorgen van een oppas toevertrouwt.
Vrijheid en je vrij voelen is een hele persoonlijke beleving.
Nu we met z’n allen (zo ongeveer wereldwijd) thuisblijven om de besmetting met het coronavirus te beperken, kunnen we ons opgesloten voelen en opgesloten zijn associëren we vaak met haat en negativiteit. Immers, criminelen worden in hun cel opgesloten als straf, het zou dus ook heel goed mogelijk zijn dat men het thuiszitten als een straf ervaart.
Hoe kun je gevoelens van negativiteit en haat ombuigen naar iets positiefs?
Ik las in een comment in een video van het YouTubekanaal van Einzelgänger een comment: He who is content with little is free.
Het zijn de kleine dingen in het leven waar je je positiviteit uit kunt halen.
En ja, ik kan me goed voorstellen dat werkende ouders met een fulltime baan die thuis moeten werken met 2 kleine kinderen om zich heen, het moeilijk vinden om de dag zorgeloos en blij door te komen.
Hoe komen wij de dagen door?
Uiteraard moeten wij overdag gewoon werken. We hebben allemaal een eigen werkplek in huis gecreëerd, zodat we desnoods allemaal een conference call kunnen houden zonder elkaar te kunnen horen.
We zijn begonnen met het grote huis-veranderplan. We zijn bezig met een nieuwe setup van onze huiskamer en daarmee bezig te zijn naast ons werk, geeft ons voldoening.
Verder zijn we druk met ontspullen en opruimen. Alles wat nog goed is brengen we naar de kringloop bij ons in het dorp. Dat doen we vooral op de zaterdag.
Elke dag besteed ik net wat meer aandacht aan het avondeten. We vinden het gezellig om samen te koken, de tafel mooi te dekken en aangezien we geen last hebben van reistijd, kunnen we tegelijk aan tafel.
Verder komen we een paar keer per dag buiten om de hond uit te laten.
Ik ben het wel eens met de stelling dat het leven eentonig wordt als het sociale leven beperkt wordt, maar we weten waar we het voor doen.
Toevallig heb ik afgelopen zaterdag meegedaan aan een online pubquiz. De pubquiz werd gekoppeld aan een inzamelingsactie voor de horeca in Nederland. Heel erg leuk om te doen, je leert andere mensen kennen en dat allemaal gewoon aan je eigen keukentafel. Geen hoofdprijs voor de deelnemers, maar uiteindelijk werd er een mooi bedrag opgehaald voor de aangemelde horecazaken.
Al met al zul het het gevoel van vrijheid voor jezelf moeten invullen. Is kleding belangrijk voor je,  besteed daar dan extra aandacht aan. Vind je het leuk om films te kijken dan zijn er diverse aanbieders van leuke series en films zoals Netflix en Videoland.
Creëer je eigen geluksmomentjes en gevoel van vrijheid.
We can do this.
Let op elkaar en blijf gezond. MJ

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s