Lente 2020

Het is inmiddels weer lente, na een winter die tot eind januari geen winter
wilde worden met temperaturen ’s nachts en overdag van 11 graden.
Lente, de vogels in de tuin zingen weer het hoogste lentelied en het wordt hopenlijk weer om lekker naar buiten te gaan.
Kleding in de kast kan worden omgeruild voor minder dikke kleding en de wintertruien opgeborgen tot de volgende winter.
De in het najaar geplante bolletjes staan hopenlijk in bloei en de blaadjes komen weer aan de boom. Heerlijk, de dagen worden weer langer en de dieren op de boerderijen mogen weer in de wei.
Mijn oma’s hielden in het voorjaar altijd de grote schoonmaak. Kasten en lades werden gesopt, matrassen naar buiten gesleept en geklopt, de ramen en gordijnen gewassen.
Doen jullie dat nog? Als je de kasten leegpakt om schoon te maken kun je meteen overtollige spullen selecteren en opruimen. Een ideale manier van ontspullen en minimaliseren.
Bij mij begint het voorjaar eigenlijk al halverwege januari. Dan koop ik bolletjes (blauwe druifjes, narcissen of hyacinthen) en die zet ik op de tafel en kast. Ook vind ik het heel leuk/gezellig om een bosje tulpen op tafel te hebben staan.
De geur van hyacinthen is voor mij echt de ultieme voorjaarsgeur.
Ik doe het zelf eigenlijk niet, maar een vriendin van mij past elk seizoen haar profielfoto op bijv. whatsapp aan. In de herfst zag ik haar met een dunnere winterjas en in de winter met een muts met diverse kleuren. Ik ben erg benieuwd hoe ze er in het voorjaar uit gaat zien. Ze is in ieder geval erg origineel.
Hebben jullie de kledingkast al opgeruimd? De wintertruien, mutsen, sjaals en handschoenen kunnen weer in de bewaarboxen op zolder opgeruimd.  Voor t-shirts met korte mouw kan het nog te fris zijn, maar een shirt met lange mouwen zou niet misstaan.
In de loop van de jaren heb ik wel eens een bloemstukje gekregen die opgemaakt was in een glazen vaas of bakje. Ik bewaar deze vaasjes en bakjes altijd. In de lente als de zon weer vaker schijnt, vind ik het heel leuk om voor de lichtheid en transparantie van glas te gaan.
Ja, en dan eten en drinken. Met name ons menu gaat weer meer naar de lichtere kost. Lekkere salades en rauwkost in plaats van stamppotten en maaltijdsoepen.
Qua fruit houd ik in de winter heel erg van sinaasappels en mandarijnen. (hoewel ik de mandarijntjes in november het lekkerste vind)
Vanaf de lente kunnen we ons weer verheugen op verse aardbeien en ander klein fruit.
Ik wens jullie een fijn lente-weekend. MJ

Een gedachte over “Lente 2020

  1. Pingback: Capsule wardrobe spring 2020 | Miss Jackyz Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s