Vragen en zorgen

Ja, er is genoeg te vertellen en ja, er is genoeg te eten. En als

de minister-president ons vertelt dat er voor heel Nederland voor de komende tien jaar genoeg wc-papier is, moeten we ons dan zorgen maken?
Ja, we maken ons allemaal zorgen. Waarover, dat zal per individu verschillend zijn. De één maakt zich vreselijk zorgen om zijn/haar gezondheid vanwege onderliggende gezondheidsproblemen, terwijl de ander zich zorgen maakt of het bedrijf te redden is. Weer een ander zal zich zorgen maken om tijdens het werk besmet te raken met het virus wat tot nu toe wereldwijd zoveel slachtoffers heeft gemaakt.
In tijden van crisis en oorlog draait de nieuwsvoorziening op volle toeren, waarbij het meer dan eens lastig blijkt te zijn om fakenieuws te scheiden van echt nieuws.
De Nederlandse overheid en ter zake kundige organisaties doen hun best om de bevolking zo goed mogelijk te informeren. Hierbij zou de social media ook een belangrijke rol kunnen spelen.
Gisteren werd bekend dat er op Facebook berichten geplaatst zijn die onder de noemer fakenieuws geschaard kunnen worden. In een reactie van Facebook werd gemeld dat er alles aan gedaan werd om deze berichten te onderscheppen en te verwijderen.
Ik ga jullie niet vermoeien met cijfers en statistieken, deze informatie verandert per dag en soms per uur.
Willen jullie eigenlijk alles weten? Hebben jullie radio en tv de hele dag aanstaan? Of kijk je alleen het NOS journaal om 20.00 uur ’s avonds?
Ik heb de app van Nu.nl op mijn telefoon en krijg regelmatig de pushberichten te zien. Ik lees ze niet direct, maar kijk één of twee keer per dag op de app en lees dan wat ik echt belangrijk vind.
De mensen die thuis kunnen werken, geven daar ook massaal gehoor aan. Geen overvolle wegen, lege parkeergarages, zo goed als lege winkelstraten.
Als ik met de hond buiten wandel, is zijn de enige geluiden die ik hoor van dieren. Kraaiende hanen, loeiende koeien, hier en daar een blaffende hond en that’s it.
Af en toe is het zo onwerkelijk stil op straat dat je je alleen op de wereld waant.
Ik hoor echter ook dat mensen zich zorgen maken als andere mensen zich toch te dicht bij de ander in de buurt wagen.
Het is niet zo, dat de ander alleen maar aan de kant gaat. Iedereen moet zich er van bewust zijn dat die anderhalve meter maatregel voor iedereen geldt.
Ik hoop echt dat we met z’n allen hier snel doorheen komen en wil besluiten met onderstaande foto van en strakblauwe lucht zonder condensstrepen van vliegtuigen.
Ik wens jullie allemaal veel sterkte en wijsheid. MJ
IMG-3154

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s