Stedentrip naar….. Lissabon

In februari hebben we in de voorjaarsvakantie een stedentrip gemaakt naar Lissabon, hoofdstad van Portugal. Mede op verzoek van mij, want ik was tot dan toe nog nooit in Portugal geweest.
Wat een mooie stad, ik kan niet anders zeggen.
Oude helden, dichters en religieuze personen worden geëerd met een standbeeld en er is veel architectuur met oog voor detail.

IMG-2873                                      IMG-2892

Voor deze trip hadden we een appartement gehuurd via Air BNB en vliegtickets hadden we geboekt bij Transavia.
Wat viel ons daar op?
* De prijzen van (Uber) taxi’s en het openbaar vervoer. We hebben een treinreis gemaakt van Lissabon Rossio naar Sintra, een reis van ongeveer een uur. Qua tijd vergelijkbaar met de rit Enschede-Zwolle. Wij betaalden per persoon enkele reis € 2,25. Vergeleken met een enkele reis Enschede-Zwolle (€ 13,46) een schijntje.
Voor de taxirit van het vliegveld naar ons appartement (met Uber) betaalden we voor vier personen ongeveer € 7,50.
* Wat we ook veel gezien hebben is het verschil tussen arm en rijk. Veel bedelaars en straatverkopers die geld proberen te verdienen aan de massa’s toeristen.
* Het is er schoon op straat. We hebben veel gezien en hebben veel gewandeld, maar geen hondenpoep of een leeg waterflesje gezien. Er staan veel containers aan de kant van de straten waar je je afval in mag gooien (werd geadviseerd door onze landlady) Deze containers werden ’s nachts geleegd.
* Prijzen van eten en drinken. Voor een kopje koffie betaalden we tussen € 0,60 en € 1,50. Uit eten voor vier personen kost tussen € 65 (drie gangen) en € 90.
Waar we echt voor zijn gevallen is de pastel de nata, een custardtaartje. Heerlijk. De allerlekkerste vonden we in een zaakje vlakbij het kasteel. (Pastelaria Santo Antonio). Ze kosten hier maar 1 euro.
IMG-2958
*Er zijn watertappunten op het vliegveld en op straat (met een aparte knop voor de hondenwaterbak) waar je je eigen waterflesje kunt vullen.
Het water uit de kraan kun je drinken, het smaakt enigszins naar chloor, maar prima te doen.

IMG-2893

*Er wordt geen single-use plastic zakjes in winkels meegegeven. Bij binnenkomst in het appartement werd ook door de landlady geadviseerd om je eigen tas mee te nemen.
We hebben prima weer gehad met temperaturen overdag tussen 14-19 graden. De lente was al begonnen en overal in de stad stonden struiken en bomen in bloei. Het mooie weer maakte het ook erg aantrekkelijk om lekker op een terrasje te gaan zitten of op een groot plein en te genieten van een drankje en het mooie weer.
We zijn met de trein van de stad naar Sintra gereisd. Sintra staat bekend om de paleizen die je kunt bezoeken. Om de paleizen heen liggen prachtig aangelegde tuinen. Wij zijn naar het National Palace of Sintra geweest (Staat op de werelderfgoedlijst van Unesco) en hebben daar in de enorme tuin gewandeld. Echt een aanrader.
Al met al hebben we een geweldig paar dagen gehad in Lissabon. We hebben veel gezien, maar er is nog genoeg te beleven voor nog een trip.
Ik wens jullie alvast een goed weekend. MJ

 

Een gedachte over “Stedentrip naar….. Lissabon

  1. Pingback: Fotofabriek | Miss Jackyz Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s