Ecologisch geshopt + review

Al een paar maanden zie ik de reclames voor herbruikbare wattenstokjes en evenzovele maandennam ik me voor om zo’n ‘watten’staafje aan te schaffen. Het kwam er niet van.
Tot ik op Instagram via het account van Bag-again zag dat ze ze daar ook verkop en.
Bag-again is in eco-land geen onbekende. Inge verkoopt via haar webshop al een paar jaar leuke herbruikbare zakjes voor onverpakt winkelen. (mocht je een kijkje willen nemen in deze zero waste webshop klik dan HIER voor de link)
Inmiddels zijn er een hoop artikelen bijgekomen waaronder dus de ‘last swab’ oftewel ‘het laatste wattenstaafje’ooit. Verder kocht ik een proefzakje tabletjes voor tandenpoetsen, een lipbalsem met papieren verpakking en een scrub-pad voor hardnekkig vuil.
Last swab: Het bewaardoosje is gemaakt uit gefermenteerde plantenvezels zoals cassave, suikerbiet of suikerbietenpulp. (ik dacht dat het plastic was, was I wrong) Het wattenstaafje zelf is gemaakt van nylon en TPE. (thermoplastisch elastomeer oftewel een synthetische rubber)
Bij goed gebruik zou je volgens de verpakking 1000 reguliere wattenstaafjes besparen.
Gebruik: Het wattenstaafje is mooi smal. Ondanks de kleine uitsteeksels voelt het niet vervelend en het haalt de oorsmeer makkelijk uit het oor. Schoonmaken is makkelijk: even onder de kraan schoonspoelen en laten drogen.
Lippenbalsem: Deze is van het merk Le Papier, het is een normale, vettige lippenbalsem in de vorm van een potlood en komt in een papieren verpakking. Ik heb gekozen voor de smaak/geur acai. De balsem is vegan, de verpakking is biologisch afbreekbaar zonder plastic.
Gebruik: De balsem is vrij licht en blijft op zich redelijk zitten. Je merkt niets van de geur/smaak. Na iets te hebben gegeten of gedronken moet je het wel opnieuw aanbrengen. Het zwarte papier rond de punt is er makkelijk af te halen. Met het koordje trek je het papier rond de stift los.

Scrub-pad: Deze is gemaakt van organische kokosvezels. Volgens de verpakking blijft het product een paar maanden effectief tegen vuil. Bovendien hoef je minder zeep te gebruiken, maar ontstaat er meer zeepsop.
Gebruik: de scrubpad blijft vrij compact na de eerste keren te hebben gebruikt. Ik gooi
meestal even wat van het afwassop in de gootsteen en maak dan de boel schoon, er ontstaat dan niet meer schuim dan nodig is.

RICOH IMAGING
Als laatste produkt had ik de tabletjes om tanden te poetsen besteld (de variant met fluor, pittige smaak).
Gebruik: Ik had nog nooit eerder mijn tanden gepoetst met tabletjes. Ik heb  het tabletje eerst iets kapotgekauwd en met de kleine stukjes was toen makkelijk tandenpoetsen. Ik moet zeggen dat ik dit heel erg wennen vind. Door de pittige pepermuntsmaak voelt je mond wel heel fris aan.  Ze zijn wel heel handig als je op reis gaat en alleen handbagage meeneemt.

Al met al een geslaagde aankoop, al zeg ik het zelf. De order werd geleverd in een envelop die bij het oud papier kon evenals de verpakkingen van de produkten.

Ik wens jullie alvast een goed weekend. MJ

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s