Too good to go

Te goed om weg te gooien, daar komt het in principe op neer, zo hebben de ontwikkelaars van de Too good to go- app bedacht. Deze app is ontwikkeld in de strijd tegen voedselverspilling.
Cijfers tonen nl. aan dat er jaarlijks 47 miljoen ton aan eten verloren gaat in Europese huishoudens. Dit is meer dan de helft van de totale voedselverspilling in de EU. Ook hier is bewustwording een grote motivator om te komen tot een oplossing.
Op de site toogoodtogo.nl heeft men een kennisbank gecreëerd voor alle informatie, bronnen en inspiratie die je nodig hebt. Op een overzichtelijke pagina staan de vragen gerangschikt zoals Wat is voedselverspilling? , Waar wordt voedsel verspild?, Waarom wordt er voedsel verspild? etc.
In elk hoofdstuk worden de vragen met cijfers en grafieken onderbouwd.
Hoe werkt de app?
Ik las op de site dat Too good to go inmiddels meer dan 31600 partners hebben die meewerken aan voedselverspilling en op deze manier meer dan 58000 ton CO2 ‘redden’.
In de app wordt voedselverspilling tegengegaan door gebruikers te koppelen aan winkels en restaurants die voedsel over hebben.
Je maakt eerst een account aan (via Facebook of met een emailadres) en vervolgens geef je je locatie op.
Je krijgt nu de dichtstbijzijnde locaties te zien van zaken die bv een magic box met producten aanbieden, de prijs en een afhaaltijd.
Bijvoorbeeld: Ik sta op het plaatje van een Coop. Tussen 18.30 en 20.00 uur kun je een magic box ophalen met een waarde van € 14,99, maar uiteindelijk € 4,99 voor betaalt. De exacte producten zijn afhankelijk van het seizoen en wat er van de diverse categorieën overgebleven is. We blijven nog steeds Nederlanders en de financiële besparing klinkt ons als muziek in de oren. Lijkt mij een win-win situatie.
Bovendien vraagt de supermarkt of je je eigen tas mee wilt nemen, zodat er ook bespaard kan worden op extra verpakkingen.
Bij de Spar in het centrum van Enschede houden ze ook regelmatig voedingsmiddelen over, waar de medewerkers dan een pakket van maken en vervolgens op de app worden aangeboden. Ook bij een koffiezaak in de buurt van de Spar maken ze pakketten voor de app, maar dan krijg je meer muffins en stukjes taart.
Een klein puntje: In mijn omgeving zijn nog niet veel punten waar ik eten kan halen. Ik krijg bv een mogelijkheid in Hengevelde, dat is ongeveer 32 kilometer bij ons vandaan.
Leuk als je onderweg naar huis bent, maar voor mij niet haalbaar. Dan zul je zeggen: ga naar de zaken in het centrum van Enschede. Uit en thuis ben ik dan een uur onderweg en daar komen de kosten van parkeren of van het openbaar vervoer nog bij.
Een ander puntje is de hoeveelheid eten en de uiterste houdbaarheidsdatum. Het zou jammer zijn om het eten wat je min of meer teveel hebt, alsnog weg te gooien.

Inmiddels zijn er YouTubers die pakketten unboxen en testen of ze 24 uur lang of vijf dagen alleen maar eten uit de Too goo to go boxen.

Vind je het leuk om te kijken of de Too Good to go boxen iets voor jou kunnen zijn, download dan de app, maak een account aan en kijk wat voor jou de mogelijkheden zijn om gebruik te maken van gemakkelijk en lekker eten.
Succes en alvast een goed weekend. MJ

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s