Capsule wardrobe winter 2020

Om maar meteen goed te beginnen in die nieuwe jaar, deel ik mijn capsule wardrobe 

met de items voor een koudere periode. Ik weet niet of ik kan zeggen winterse periode, de vooruitzichten zijn nogal herfstachtig met temperaturen die niet onder de 5 graden zakken.
In ieder geval kan ik met deze items alle kanten op.
Ik heb jullie al verteld dat ik een baan heb voor 16 uur per week. Daar kan ik niet altijd in de kleding verschijnen die ik thuis ook draag. Vandaar dat ik in deze capsule ook (weer) “werk” items heb opgenomen.
Welke items heb ik gekozen voor mijn capsule wardrobe winter 2020?
4 broeken (2 zwart, 1 groen, 1 grijs)
2 colberts (1 donkerblauw, 1 lichtbruin)
4 wintertruien (2 wit, 1 offwhite, 1 lila)
3 dunnere truien (lichtblauw, bordeaurood, grijs)
1 vest (donkerblauw)
3 rokjes (rood, zwart, gestreept)
4 shirts l.m (rood/wit gestreept, blauwe/wit gestreept, zwart/rood/wit gestreept en rose)
4 blouses (lichtblauw, rood, wit, wit/lichtbruin)
3 paar schoenen (2 paar enkellaarsjes in zwart en beige, zwarte veterschoenen “broques)
1 clutch (zwart)
1 winterjas (zwart)

Zoals je kunt zien is het een redelijk kleurrijk geheel geworden, alles mixt en matcht met elkaar.
De jurkjes zijn een beetje op hun retour. De meeste heb ik gedoneerd aan het goede doel. (zoals zoveel van mijn kleding, wat nog goed genoeg is om te doneren).
Ik neem in mijn capsule wardrobes geen accessoires op, (sjaals, panty’s, sokken, e.d.) en ook geen sieraden. In de afgelopen periode heb ik wel wat items bijgekocht. Met een statement ketting kun je een saaier kledingstuk oppimpen.
Wat ik ook veel draag onder de dunnere truien zijn blousekraagjes. Daar heb ik 4 van, maar vallen ook onder accessoires. (2 wit, 1 lichtblauw, 1 panterprint) Ook daarmee pimp je een saaier kledingstuk op.
Over de blousekraagjes heb ik al eens een artikel geschreven, je kunt ze prima zelf maken van een oude blouse. Klik HIER voor het artikel.
Zo geef je een oud kledingstuk een nieuw leven. Tip: bewaar de knoopjes van het onderstuk. Mocht je een knoopje verliezen van een andere blouse, dan verzet je de onderste en naai je een reserveknoopje onderaan. Dat gedeelte zit vaak bij de broek of rok in en zie je niet dat er een andere kleur knoopje zit.
Ik wens jullie een goed weekend en tot volgende week.
MJ

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s