Nieuws van bedrijven

In de strijd voor een betere en schonere wereld ben ik nogal kieskeurig als het gaat om abonnementen op nieuwsbrieven.
Om mijn mailbox overzichtelijk te houden ontvang ik van een paar bedrijven de nieuwsbrieven, omdat ik hun doelstellingen onderschrijf.
Nu heb ik van twee bedrijven een mail gekregen met goed nieuws en in dit artikel wil ik dat
graag met jullie delen.
 1. Seepje:
  In eerdere artikelen hebben jullie kunnen lezen dat ik graag met de producten van Seepje werk. Zie mijn artikel ‘Mijn huis schoon met..” (klik hier voor het artikel) en ‘Nieuws uit de supermarkt” (klik hier voor het artikel) waarin ik resp. de allesreiniger en wasverzachter van Seepje review.
  Het goede nieuws van de firma Seepje is dat zij sinds 2019 een B Corp zijn.
  Wat zijn B Corp bedrijven?
  Dat zijn bedrijven die aantonen dat winst maken en een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij goed samengaan.  Oftewel winst en groei dienen een betere wereld. Daarmee zijn ze in goed gezelschap van o.a. Tony Chocolonely, Danone Nederland en Dopper.
  B Corp staat voor Benefit Corporation. De achterliggende Amerikaanse organisatie certificeert sinds 2006 bedrijven die behalve winst ook nadrukkelijk duurzame en sociale doelstellingen nastreven. Om B Corp te kunnen worden moeten bedrijven een streng assessment doorlopen. In enkele staten in de VS is de B Corp een officiële rechtsvorm, net als de BV en de NV. (www.duurzaambedrijfsleven.nl)
    2. JoshV:
  Het tweede bedrijf waar ik een mail van kreeg met goed nieuws is JoshV.
  Zij hebben het retourbeleid aangepast met als grootste motivatie het milieu.
  Het retourpercentage in de modebranche kan tegenwoordig oplopen tot 50% of nog hoger. Het retourneren van pakketjes heeft een grote impact op het milieu en deze impact wil JoshV graag zoveel mogelijk minimaliseren. In een videoboodschap legt Josh Veldhuizen uit wat het bedrijven gemiddeld kost om een retourpakket te verwerken. In de berekening worden alle kosten meegenomen, dus ook de CO2 uitstoot. Dit wordt omgerekend naar een  bedrag.
  Vanaf half november zullen ze € 2,99 in rekening gaan brengen voor het retourneren van een pakketje.
  Van deze vergoeding zullen ze 10% schenken aan een goed doel te weten Sympany.
  Sympany werkt aan een circulaire textielketen om bij te dragen aan een duurzame wereld met behoud van grondstoffen. De rest van het bedrag zal worden geïnvesteerd in een duurzamer JoshV. (bron: http://www.joshv.com)
  Nog even achtergrondinformatie over Sympany. (klik op de naam om naar de site te gaan)
  Sympany is een textielinzamelaar die werkt aan een duurzame wereld met behoud van grondstoffen. Sympany geeft goed door, nu en in de toekomst. Door textiel in te zamelen, te sorteren en te verkopen richten wij ons op maximaal hergebruik en recycling van textiel.  Elk jaar zamelen we circa 24 miljoen kilo kleding en overig textiel in. Ons doel is om al het ingezamelde textiel een nieuwe bestemming te geven. (bron: http://www.sympany.nl)
  Ook deze bedrijven zetten zich in voor een duurzamere en schonere wereld. Dat betekent dat je soms maatregelen moet nemen die de bewustwording van de consument vergroot, in het geval van JoshV dat er vanaf half november betaald moet worden om iets terug te sturen.
  Ik wens jullie een goed weekend.
  MJ

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s