Review: Steeds leuker

Ja, jullie lezen het goed: vandaag een boek review en ik ga het boek van Jelle Hermus
“Steeds leuker” reviewen.
Jelle Hermus  zou je kunnen kennen van de website en app So Chicken. Op So Chicken behandelt Jelle veel onderwerpen van minimalistisch leven tot gezond koken en een gezonde financiële situatie. Alles in het kader van een leuker leven. Klik hier om naar So Chicken te gaan.

Ik heb het boek geluisterd via de app Kobo van Bol.com.
Zoals jullie hebben kunnen lezen in het artikel van 2 augustus j.l. What a waste! heb ik een abonnement voor luisterboeken. Via de app kun je de boeken downloaden. Als je het boek “uit” hebt, kun je deze gemakkelijk weer verwijderen.

Steeds Leuker
In het boek Steeds Leuker staan  handige en eerlijke adviezen die iedereen kan opvolgen op weg naar een leuker leven.  Hoe een minimalistische leven bevrijdend kan werken, hoe pak je problemen aan.
Jelle Hermus gebruikt vaak de metafoor Broednest en broeden.
Een probleem zou je kunnen visualiseren als een ei, die in het broednest gelegd wordt en waar je op kunt broeden. Stel dat je meerdere issues hebt, dus meerdere eieren in het nest, dan wordt het waarschijnlijk een stukje makkelijker om de dingen één voor één aan te pakken. Zo creëer je rust en overzicht voor jezelf.

Alles komt aan bod: minder geld uitgeven op weg naar een leuker leven, geen indruk op anderen willen maken met het hebben van veel geld en daarmee rijkdom willen uitstralen.
Hoe kun je leuker leven door minder te werken maar wel hetzelfde inkomen te houden? Ook hiervoor komt Jelle met tips, zodat je misschien zou kunnen gaan naar de situatie van een driedaags weekend en 1 dag daarvan gebruiken voor persoonlijke groei.

Jelle en zijn partner hebben een tijd geleden hun TV de deur uitgedaan en beschrijft een leven zonder tv en wat je in de uren kunt doen waarin je anders tv zou kijken. Ook hier worden de ‘vrije’ uren besteed aan het lezen van goede boeken en hoe je persoonlijke groei kunt bereiken.

In Steeds Leuker wordt ook uitgebreid stilgestaan bij “echte” vrienden en sociale contacten. Hoe blij kun je worden van echte post (kaarten van vrienden uit verre oorden, onverwachte brieven) en niet van ongeadresseerde reclame of huis-aan-huis bladen met advertenties. De schrijver houdt van overzicht en kiest voor een Nee-nee sticker op de brievenbus en meldt zich af van nieuwsbrieven die volstaan met informatie en je daardoor afleiden van waar het werkelijk om gaat en dat is een Steeds Leuker leven.

Ook is er aandacht voor social media, waarover Jelle Hermus schrijft dat je het in een doosje kunt stoppen en zelf bepaalt wanneer je dit doosje opent. Je bepaalt zelf wat je wilt zien en horen via de verschillende social media. Misschien ben je helemaal klaar met social media, maar blijf je hangen om toch vooral niks te missen van de levens van ‘vrienden’.

Life is what you make of it, en Jelle Hermus beschrijft op een gezellige en leuke manier hoe je tot een Steeds Leuker leven kunt komen.
Ik vond het een echte aanrader en eye-opener, leuke adviezen en oplossingen als je even vastloopt en even niet weet welke richting je op wilt gaan.

Ik wens jullie een goed weekend.
MJ

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s