What’s in my bag?

Op een regenachtige zondag vind ik het leuk om eens door mijn archieven te gaan om te kijken over welke onderwerpen ik een artikel heb geschreven.
Wat ik zelf heel leuk vind om te lezen (of een video van te kijken) is een What’s in my bag?
Ik was in de veronderstelling dat ik al eerder een What’s in my bag artikel had geschreven, maar dat ging over de inhoud van mijn make-up tas.
Goed, vandaag een What’s in my bag? dus.
Met in de hoofdrol mijn zwarte  Miss Vara clutch/wallet on a chain  van Salvatore Ferragamo. Mijn eerste echte designer tas.
RICOH IMAGING

RICOH IMAGING

Ik had de clutch een keer gezien en wist meteen dat het deze tas zou worden. Ik ben op zoek gegaan naar een look-a-like, want tassen van Ferragamo zijn nogal prijzig.

Het ging even anders want tassen (en andere producten zoals riemen, jurken, wallets e.d.) zijn beschermd tegen dupliceren. Niet verkrijgbaar als een goedkopere variant.
Na lang sparen heb ik deze clutch kunnen kopen en wat ben ik blij met deze tas.

De clutch heeft een lange flap waar de sluiting in zit. De tas sluit met een drukknoopje.  Op de flap zit de beroemde Miss Vara Bow.

In de flap zitten 8 vakjes voor pasjes. (foto rechts)
Op de foto links zie je het afsluitbare vakje, daarachter zit een tweede vakje met genoeg ruimte voor een telefoon of b.v. een klein notiteboekje.
Alle belangrijke zaken die ik nodig (zou kunnen) heb(ben) passen erin.
RICOH IMAGING
Er is ruimte voor 8 pasjes. Nu moet ik eerlijkheidshalve erbij vermelden dat ik (als minimalist)  klantenkaarten/kortingspassen van winkels in een app op de telefoon heb staan. Dat scheelt veel ruimte.
Achter de vakjes voor pasjes zitten nog twee vakken voor b.v. pasjes of visitekaartjes.

Verder is er ruimte voor mijn paspoort, telefoon, een pen, geld, een lipgloss en mijn sleutels. Als het nodig is, is er zelfs ruimte voor een zakdoek.

Als ik een dag wegga en ik neem een grotere tas mee, dan doe ik de ketting in het achterste vakje en gebruik ik de clutch als een portemonnee.

Na verloop van tijd werd (door het vele gebruik als portemonnee in een grotere tas) het strikje lelijk en functioneerde de druksluiting niet meer.

Voor een klein bedrag kon ik het laten repareren.
Via de Ferragamo store in Roermond is mijn tas naar Italië gestuurd ter reparatie. Dat duurde ongeveer 8 weken, maar nu is ie weer als nieuw.

Hoewel de ruimte in de tas beperkt is, past er nog verrassend veel rommeltjes in. Ik ruim de tas regelmatig en poets ‘m met Colonil leerverzorging.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s