Review: DM in Duitsland

Vandaag een review over een grote drogist in Duitsland: DM.
Ik heb het al vaker in mijn artikelen gemeld dat ik graag naar een Duitse drogist ga.
Niet alleen vanwege het feit dat wij vlakbij de Duitse grens wonen, maar vooral om de prijzen.  De DM staat verder (bij ons in Nederland) bekend om het merk Balea, een zeer betaalbaar merk dat bovendien vegan is.
Vooral de prijzen voor  persoonlijke verzorging zijn stukken lager dan in Nederland, en dan noem ik b.v. haarverf (Nutrisse koop je voor € 3,95 een besparing van € 8,= ). Bovendien heeft de DM een grote bio-afdeling met grote keuze aan glutenvrije producten, verkopen ze veel vegan producten en (belangrijk voor de dames onder ons) menstruatiecups.
De DM vestiging in Gronau is redelijk nieuw. De zaak is ruim opgezet en overzichtelijk en netjes ingedeeld. Ik moet er wel direct bij zeggen dat ook de Rossmann (een andere grote drogist) overzichtelijk ingedeeld is. De vestiging in Gronau is echter aan de kleine kant zodat het geheel krap en benauwd aandoet.
Naast de DM is een bakker gevestigd en als service hebben ze bankjes voor de winkel staan en is er een plek voor de hond.
Qua netheid en eerste indruk maakt de DM echt een een groot verschil met bv Kruidvat. Alle producten, flesjes, potjes staan mooi gespiegeld in het vak, er ligt geen rommel op de vloer en het personeel is vriendelijk en attent.
Er is een grote keuze aan natuurlijke, milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen.  Jaren geleden zijn wij al richting Twente verhuisd en dichtbij Gronau, dus is het logisch dat je wij al jaren (een gedeelte van) onze boodschappen daar halen. Zo weet ik al jaren dat er in Duitsland al veel langer dan in Nederland milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen verkocht worden.
Jaren geleden werd het merk Frosch  (met de groene kikker op het etiket) geïntroduceerd en langzamerhand is het schoonmaakmiddelenschap gevuld met voornamelijk middelen op milieuvriendelijke basis.
Ook voor zonproducten kun je prima terecht bij de DM. Zo is er een apart gedeelte met producten van hun eigen merk (DM merk is niet vegan), maar vind je vegan producten tussen andere merken, zoals bv Nivea, zoals deze lotions van Jean & Len.

IMG_3363
Deze zonnebrand lotions van Jean & Len zijn vegan, bevatten geen parabenen, siliconen, microdeeltjes of ingrediënten op basis van mineralen.
Onder de noemer : wat je huid raakt, wordt een deel van jou, ontwikkelen ze producten waarbij ze het beste van de natuur combineren met de effectiviteit van het laboratorium.
Wil je meer weten over dit merk kijk dan op de site: www.jeanlen.de
Ze hebben ook een leuke webshop.

Voor de vakantie kocht ik o.a.:

RICOH IMAGING

Zeep van het merk Speick, vegan en gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Op vakantie neem ik het liefst zeep in vaste vorm mee.
Een sheetmask van Balea met de geur van de zomer.

Wil je eens een kijkje nemen, kijk dan op de site van de DM: www.dm.de
Ze hebben ook een onlineshop.

Ik wens jullie een fijn weekend.

Een gedachte over “Review: DM in Duitsland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s