What’s my style?

Sinds ik mijn blog ben gestart in 2016 heb ik al diverse artikelen geschreven over een capsule wardrobe, hoe ziet het eruit en wat zijn de voordelen.
Sinds vorig jaar september /oktober heb ik mijn kledingstijl echter nogal drastisch omgegooid, misschien wel om moeten gooien.
Door de pijnen die ik leed en de daaropvolgende operatie kon ik mijn spijkerbroeken niet meer aan. Niet omdat ze te wijd of te strak zaten, maar meer omdat ik ze absoluut niet op mijn buik kon verdragen.
Vanaf 1 december heb ik voornamelijk jurkjes en mailots gedragen.
Vanaf ongeveer half januari, toen ik weer ging werken droeg ik ook wel broeken, maar dan de wijdere pantalons. Nog steeds kon ik geen spijkerbroeken verdragen in verband met de pijn.
Al maanden ben ik bezig met het mezelf zo comfortabel mogelijk te maken qua kleding en daar kwam nog bij dat ik wist dat er nog een operatie aan zat te komen.
Al in maart ben ik begonnen met de aanschaf van een wijder model broeken met deels elastiek in de boord. Dat kon ik n.l wel verdragen. Ik heb bij de aanschaf gekeken naar de kleuren van mijn spijkerbroeken zodat ik de rest van mijn kleding daarmee kon combineren.
Al met al is mijn kledingstijl nogal veranderd.
Sinds jaar en dag was ik een echte jeans adept. Gecombineerd met een mooie bloes en colbert voor op kantoor of met een wit T-shirt en een vest voor thuis, je kon me erin uittekenen.

Nu draag ik vooral jurkjes en rokjes, wie had dat ooit gedacht.
De jurkjes in mijn capsule wardrobe zijn op twee na met een print of patroon in de stof.
Als het iets kouder is draag ik ze bij voorkeur met een stoere glanslegging of panty. Als het te fris is om zonder jas te gaan, draag ik bij voorkeur een spijkerjack. Zo breng ik het stoere detail weer terug.
De faux-leather rokjes in mijn capsule wardrobe combineer ik op frisse dagen met een  gestreepte longsleeve en een panty.
Een katoenen rokje combineer ik het liefst met eveneens een longsleeve en een glanslegging.

Op dagen dat het zomers warm is, combineer ik de rokjes met een mouwloos bloesje of een hemd.
Wat een outfit voor mij ook maakt zijn de schoenen. Als ik het stoere wil benadrukken, kies ik voor sneakers, kies ik voor lief/chique dan zul je mij op mijn leren moccasins zien.
Ik vind het niet belangrijk dat mijn kleding van een bepaald merk is of dat het persé duur moet zijn. Daarom heb ik een paar mooie accessoires zoals een mooie riem, tas en sjaal die een outfit altijd kunnen upgraden. Zo kan een jurkje van een paar euro er ineens uitzien alsof het designerkwaliteit is.

Inmiddels ben ik voor de tweede keer geopereerd en kan ik nog niet echt een broek dragen, zelfs niet de ‘chill’ broeken die ik in het voorjaar heb aangeschaft.
Gelukkig is het momenteel prachtig weer met hoge temperaturen en loop ik elke dag ‘stylish’ verantwoord in items uit mijn capsule wardrobe.

Note: Mijn favoriete spijkerbroeken heb ik nog steeds in mijn ‘reserve’ kast hangen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s