Snacktime

Zoals ik in mijn vorige blogpost al heb verteld, eet ik sinds februari (op advies) gluten- en suikervrij en ik voel me heel goed ondanks dat de kilo’s eraf vliegen.
Door dit advies kook ik drie keer per dag een warme maaltijd voor mezelf en dit alles zo puur mogelijk, dus geen zakjes of pakjes.  (klik HIER  voor het artikel voor vorige week)

Met name de lunch was wennen. Waar ik eerder genoeg had aan mijn boterhammen, kook ik nu een volwaardige maaltijd of ik eet de restjes van de vorige avond.
Vaak kook ik voor twee dagen tegelijk of ik maak bijvoorbeeld een zwarte bonen chili die ik de ene dag eet als volwaardige maaltijd met een topping van avocado en komkommer en de volgende dag in een glutenvrije wrap.

Waar ik meer moeite mee had zijn de tussendoortjes. Na een paar dagen glutenvrij eten  bedacht ik mij dat ik er niet bij stilgestaan had dat er meer zou kunnen zijn dan alleen maar fruit of komkommer. Juist omdat ik redelijk afval heb ik toch vaker iets extra’s nodig. (het is eigenlijk helemaal niet de bedoeling dat ik afval)
Gewone koekjes bevatten gluten en vaak bevatten glutenvrije koekjes suiker.

Via social media werd ik geattendeerd op de glutenvrije, raw vegan snacks bij de Action. (inderdaad, al weer de Action).
Eenmaal bij de Action werd ik aangenaam verrast door het aanbod.

Dit nam ik mee:

De Raw Bar Vegan in drie smaken:  Coconut/chia
Prijs: € 0,39 per stuk                             Banana/hemp
Cocoa/gojiberry

Sesam repen
in twee smaken:           Sesam/caramel
Prijs: € 0,27 per stuk                            Sesam/cranberries

Peanut Caramelbites

Prijs: € 0,65

Smaak:
* De Raw Bar Vegan zijn stuk voor stuk prima van smaak. Ingrediënten zijn o.a. gedroogde dadels, noten (cashew, amandelen) en het geheel wordt gezoet met agavesiroop.

* De sesam repen zien er een beetje uit als vogelvoer. De smaak is te doen, hoewel de smaak van sesam overheerst.  Bovendien zijn de repen nogal hard en moet je even stevig doorbijten.

* Peanut Caramelbites: De smaak is prima, pinda en caramel.  Er staat op de verpakking dat het reepjes zijn, maar het formaat is ongeveer 2 x 2 cm, meer blokjes. Ingrediënten zijn pinda’s, suiker en glucose.

Conclusie:
De glutenvrije (niet altijd helemaal suikervrije) snacks van de Action zijn prima te eten. Ik denk niet dat ik de sesamrepen nog een keer zal kopen, om de overheersende smaak van sesam en het feit dat de repen aan de harde kant zijn.
Ook voor mensen die niet gluten- en/of suikervrij eten zijn het prima tussendoortjes voor een prima prijs.

Ik wens jullie een goed weekend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s