Knutselen voor een prikkie

Nu het nog steeds niet wil vlotten met het weer en de sneeuwvlokken zo nu en dan nog naar beneden komen, is het niet aantrekkelijk om lekker buiten te zijn. In de kleine momenten dat het droog is, niet glad èn het zonnetje schijnt is het prima te doen.
Maar goed, dan doe je net de dingen die nodig zijn (een paar boodschapjes halen, even gauw naar de bibliotheek b.v.) en dan weer naar huis.

Ik ben zeer creatief en houd mezelf graag bezig met o.a. scrapbooking en tekenen.
Een paar jaar geleden heb ik samen met iemand scapbook-workshops gegeven en de materialen daarvoor kochten we voornamelijk in de Verenigde Staten en Australië. De keuze was daar groter en het papier van betere kwaliteit. Embellishments zoals bloemetjes, lintjes, kantjes, stempels, inkt waren (mede door de koers van de dollar) vele malen goedkoper dan in Nederland.
In Nederland zijn de grotere hobby-zaken inmiddels al uit het straatbeeld verdwenen (denk aan Pipoos), maar tegenwoordig is er een winkel waar je de leukste knutselmaterialen voor een prima prijsje kunt vinden: de Action.

Het afgelopen jaar had ik mij al verdiept in bullet journaling en was ik al begonnen met een soort bullet journal in mijn Moleskine notebook.(klik op de link voor het artikel)
Daarvoor gebruikte ik de gekleurde fineliners van de Action.
Om mij te bekwamen in de sierlijke letters die je op veel voorbeelden en op YouTube ziet, heb ik  boekjes gekocht om handlettering te leren.
RICOH IMAGING
Deze boekjes kosten € 1,29 per stuk. Voor een nieuwe hobby een leuk begin.

Om de letters te oefenen verkoopt de Action diverse potloden, stiften en pen-brushes. Een pen-brush heeft geen normale punt, maar een soort kwastje waarmee je de meest sierlijke letters kunt maken.

RICOH IMAGING
Op de foto zie je o.a. de pen-brushes, twin-tone markers, kleurpotloden, fineliners en kalligrafeer stiften. Prijzen variëren tussen €0,99 en €1,50.

Ik noemde net al even bullet journaling. De Action verkoopt ook bullet journals. Ze kosten €1,99 per stuk en zijn er in vier uitvoeringen. Voorin het boekje zijn voorbeeldpagina’s gemaakt en hebben dot-grid pagina’s. (met puntjes)
Het laatste wat ik wil laten zien zijn de blocs om kaartjes te maken. De blocs zijn voorzien van voorgestanste vellen. Op de achterkant staan de kaarten die je ermee kunt maken. Prijs per bloc is
€ 0,99 en je kunt er twintig kaarten mee maken. Papier om de kaarten op te plakken is ook van de Action (prijs weet ik zo even niet, want dat had ik nog in voorraad).
Ook lijm en dubbelzijdig plakband is bij de Action te koop. (dit had ik ook nog in voorraad)
RICOH IMAGING
Al met al is de Action een prima winkel om hobby materialen te halen. Ook voor breien en haken heeft de Action een grote keuze aan wol, katoen, brei- en haaknaalden en boekjes met voorbeelden en instructie.

Ik wens jullie alvast een goed weekend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s