Een goede voorbereiding….

…. is het halve werk.
Het is inmiddels half november en dat betekent dat heel Nederland zich weer gaat voorbereiden op de intocht van Sinterklaas.
Dit jaar staat de landelijke intocht gepland op zaterdag 18 november in Dokkum.
In veel gezinnen met kinderen zijn de reclamefolders van grote speelgoedwinkels al stukgebladerd of verknipt voor verlanglijstjes.
Onder invloed van reclame op TV en social media staan de wensen genoteerd en in de regel zal de goede Sint diep in de buidel moeten tasten om aan de meeste te voldoen.

In veel gezinnen is dat niet altijd mogelijk, maar wat dan? Je wilt als ouders ook niet dat jouw kinderen op school komen met alleen een chocoladeletter.

Toen onze kinderen nog in Sinterklaas geloofden, maakte ik er wel altijd een feestje van, zeker in de weken vanaf de intocht tot 5 december.
Ik zorgde er bijvoorbeeld altijd voor dat ik kleine cadeautjes in huis had, zoals een zakje met chocoladegeld, een kleine chocoladeletter of een iets anders kleins. Zo kwam ik niet in de verlegenheid als ze ineens hun schoen gingen zetten. Trouwens, onze oudste dacht slim te zijn en zette altijd de schoen van papa (maat 47), want daar paste veeeel meer in.

Een paar keer in de Sinterklaastijd probeerde ik iets ludieks te doen. Speelgoed ruimden de kids altijd op, maar zo af en toe wou de RommelPiet wel eens langskomen en maakte dan een enorme puinhoop van het speelgoed. Hij liet wel altijd een handjevol pepernootjes achter.

Op deze manier kon ik de kosten drukken voor schoencadeautjes en het toch leuk maken.

Om aan de wensen tegemoet te kunnen komen, probeerde ik er altijd achter te komen wat ze het aller-, allerliefste wilden hebben. Ik begon altijd al in november met cadeautjes te verzamelen, zodat ik tijd genoeg had om prijzen te vergelijken en eventueel naar een andere plaats te rijden, mocht het daar goedkoper zijn.
Ik kocht dan een iets duurder cadeau en vulde dat aan met kleinere cadeautjes. Bovendien zorgde ik er ook voor dat ze allemaal hetzelfde aantal cadeautjes kregen en in totaal voor hetzelfde bedrag.
Ook keek ik naar de meer functionele cadeautjes. Een leuk leesboek passend bij hun leeftijd of leesniveau, mutsen/sjaals/handschoenen, douchegel met glitters.

Staat er bovenaan het wensenlijstje iets wat erg duur is?
Kijk dan ook eens op bv Marktplaats. Zeker in deze maand zetten veel mensen spullen te koop die nog prima in orde zijn. Of kijk bij de supermarkt op het bord van Vraag en Aanbod.

Ben je creatief? Dan zou je zelf de cadeautjes kunnen maken. Met wat gaas, oude kranten en behanglijm kun je de leukste dingen van papier maché maken.

Veel succes en laat het maar even weten of het gelukt is

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s