Surprise maken

Soms gaan de dingen net even anders als je gepland had. Zo had ik me aan het begin van het jaar tot doel gesteld om elke maand van 2017 een DIY en een challenge te doen.
Helaas gaat het de laatste maanden van het jaar iets anders. De afgelopen maand kwam ik al niet toe aan een DIY-project en deze maand ga ik beide niet redden.  Daarover zal ik jullie later informeren.
Wat ik wel kan doen is vertellen over het DIY-project wat ik voor deze maand gepland had, nl. een surprise maken van zoveel mogelijk gratis materiaal.
Als familie organiseren wij in december altijd een familiedag en gaan we lootjes trekken.
De bedoeling is dat we een kadootje kopen voor degene die je geloot hebt, een surprise maken en een gedicht.
We plannen de familiedag altijd ruim van te voren zodat we genoeg tijd hebben om rustig na te denken en inspiratie op te doen.
En eerlijk is eerlijk, elk jaar zijn we weer verrast over de creativiteit in de familie. De leukste creaties en fantastische gedichten zijn vaak nog leuker dan de kadootjes die we elkaar geven.
De surprises zijn soms zo bijzonder in elkaar gezet, dat het jammer is dat je ‘m uit elkaar moet halen om bij de cadeautjes te komen.

Als basis gebruiken we heel vaak het karton van dozen die we van de supermarkt meenemen. Vanaf de zomervakantie bewaar ik vaak doosjes van parfums, rijst, macaroni. Ook blijven er na de zomer, als het barbecueseizoen voorbij is, satéprikkers over. Deze materialen zijn uitermate geschikt de basis voor bv. een voetbalveld (als doelnet gebruik ik een netje van de uien) of een tennisbaan.
Ook een handschoen (als er één verloren is) kan een prima basis zijn voor een surprise voor bv. het neefje die keeper is in een voetbalteam.

surprise
Voor bovenstaand surprise is een kartonnen doos omgetoverd tot een televisie, ouderwets model. De doos is beplakt met zwart papier en aluminiumfolie. De antenne is gemaakt van een stokje omwikkeld met aluminiumfolie. De afstandsbediening is de verpakking van een parfum beplakt met blauw papier. Aan de achterkant is een mogelijkheid gemaakt om de cadeautjes in de surprise te doen.

Mijn tips:
– Begin op tijd. Zorg dat je tijdig materialen verzamelt, ook al weet je nog niet wat je wil gaan maken.
– Bestel je een cadeautje online, laat het dan eventueel bij de buren bezorgen.
–  Kun je niet thuis aan je surprise knutselen, vraag dan of je bij familie terecht kan.
– Zorg dat je je surprise kunt personaliseren, dat wil zeggen: probeer zoveel mogelijk informatie te verkrijgen over de persoon in kwestie.

Ik hoop dat jullie iets aan mijn tips hebben. Succes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s