Capsule wardrobe herfst 2017

Oktober is in zicht en dat betekent dat het weer tijd is om de kledingkast op te ruimen.
Zomerkleding kan weer op de achterste stapel en de vestjes kunnen weer aan de hangers worden gehangen.
In de loop van de zomer heb ik een paar items gekocht ter vervanging van kledingstukken die ik soms al zes jaar in de kast heb hangen.
Zo had ik een superfijne spijkerbroek, maar helaas vormde zich al hier en daar wat slijtage. Tijdens de opruiming in augustus heb ik een nieuwe jeans gekocht.
Verder heb ik in de opruiming een witte bloes gekocht die een wit overhemd (mogelijk al acht jaar in gebruik) moest gaan vervangen.

In het voorjaar heb ik een paar nieuwe items gekocht die als basis zouden dienen voor de zomer wardrobe. Die kunnen nu in het najaar prima gecombineerd worden met bv. een maillot of panty en een paar laarzen of enkellaarsjes.

Hoe ziet mijn capsule wardrobe herfst 2017 er uit?
Broeken:
blauwe broek
grijze pantalon
jeans in verschillende kleuren: – wit
– zwart
– blauw (2x)
– grijs
rokken: – donkergrijs
– blauw (2x, waarvan 1 faux leather)
jurk: grijs
korte jasjes: – blauw
– donkergrijs
– lichtgrijs
vestjes: – donkerblauw
– grijs
bloesjes/overhemden: – wit (2x)
– lichtblauw
– zwart
tops: – t shirts: – wit (km)
– rood/wit gestreept (km)
– blauw/wit gestreept (3/4 mouw)
– poloshirts: – wit (2x)
– bordeaux
– oversized tops: – blauw/wit gestreept (km)
– lichtgrijs (km)
– trui, wit/zwart/grijs gestreept (lm)

Totaal heb ik nu 29 items in de kast hangen die onderling prima te combineren zijn.
Als accessoires heb ik 2 sjaals waarvan 1 nieuwe, zie onderstaande foto.

RICOH IMAGING
Zoals mijn vriendin zou zeggen: It goes with anything. En inderdaad, deze sjaal is met alles te combineren wat ik nu in de kast heb hangen.

Schoenen:
Ik heb in totaal 7 paar schoenen, waarvan 3 paar voor herfst/winter, te weten
– enkellaarsjes
– veterschoenen
– laarzen
Ik reken mijn schoenen niet tot mijn capsule wardrobe. Ook jassen vind ik een lastig item. Als ik ’s morgens op de fiets naar mijn werk fiets, is het al bijna te koud voor een colbert en ’s middags kun je bijna zonder jas weer naar huis.

Ik heb het principe van een capsule wardrobe omarmd, maar ik heb ook mijn eigen regels.
Ik zie de basisregels (33 kledingstukken voor 3 maanden, inclusief accessoires, sieraden, jassen en schoenen) als een handleiding. Er zijn jaren geweest dat het met kerst warmer was dan met Pasen. Dan past het principe van een lente wardrobe beter bij ‘onze’ winter en in de zomer kan het zo koud zijn dat we beter een vest aan kunnen trekken dan een t-shirt.

Afijn, dit zijn mijn items waar ik zeker tot aan de kerst veel plezier van zal hebben. Er zijn genoeg items te combineren als ‘werkkleding’, maar waar ik ook niet uit de toon val op een verjaardagsfeestje.

Wat is jullie mening over een capsule wardrobe?
Vinden jullie het te beperkend? Geeft het ’s morgens rust?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s