Maandchallenge: augustus

Elke maand in 2017 doe ik een challenge en in augustus is dat de Vegan challenge.
5 Aaneengesloten dagen eet ik veganistisch.
Ter voorbereiding had ik al recepten en dagmenu’s uitgezocht. Ik eet al jaren vegetarisch, maar waarmee kan ik de vegetarische schnitzel vervangen? Ik ontbijt altijd met plantaardige “yoghurt” van Alpro met fruit, zou ik eens iets anders proberen. Verder heb ik ter voorbereiding diverse producten gekocht, zoals havermout, linzen en zwarte bonen.
Menu dag 3:
Ontbijt:
Overnight oats met aardbeien. Gisteravond heb ik havermout en soja’melk’ in een kommetje gedaan met een klein scheutje agavesiroop en afgedekt in de koelkast gezet. Voor het eten heb ik de aardbeien toegevoegd.
Lunch:
2 Boterhammen met avocado, chiliflakes en plakjes tomaat.
Diner:
Stoofschotel met linzen, tomaat en artisjokharten. Recept op www.veganchallenge.nl
Ook dit originele recept heb ik iets aangepast, omdat we onverwacht bezoek kregen. In plaats van quinoa heb ik rijst erbij geserveerd. In plaats van een theelepel koriander heb ik een klein handje verse korinader toegevoegd.
Ik ben zelf niet zo dol op artisjok, maar gecombineerd in dit gerecht vond ik het wel lekker.
Snacks:
banaan
dadels
meloen
De hele dag door heb ik wederom ongeveer 1,5 liter water gedronken.
Ook vandaag heb ik aan een halve liter water verse munt en citroen toegevoegd.
In de ochtend en middag drink ik altijd thee (diverse soorten losse thee en saliethee) en in de avond drink ik 1 kopje koffie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s