Maandchallenge: augustus

Elke maand in 2017 doe ik een challenge en in augustus is dat de Vegan challenge.
5 Aaneengesloten dagen eet ik veganistisch.
Ter voorbereiding had ik al recepten en dagmenu’s uitgezocht. Ik eet al jaren vegetarisch, maar waarmee kan ik de vegetarische schnitzel vervangen? Ik ontbijt altijd met plantaardige “yoghurt” van Alpro met fruit, zou ik eens iets anders proberen? Verder heb ik ter voorbereiding diverse producten gekocht, zoals havermout, linzen en zwarte bonen.
Menu dag 2:
Ontbijt:
Alpro Soya Go On (plantaardige variant van kwark) met een kleingesneden kiwi, gepofte quinoa en cacaonibs
Lunch:
Gekookte quinoa met gebakken groente, gekruid met shoarmakruiden.
Diner:
Risotto (recept www.veganchallenge.nl ) met sla. Ik heb het recept iets aangepast qua hoeveelheden. Er wordt uitgegaan van 150 gram rijst, daar heb ik ongeveer 225 gram gebruikt en natuurlijk ook iets meer water toegevoegd. Ik heb de wijn eruit gelaten. Een aanrader.
Snacks:
banaan
dadels
olijfjes
De hele dag door heb ik ongeveer 1,5 liter water gedronken.
In de ochtend en middag drink ik altijd thee (diverse soorten losse thee en saliethee) en in de avond drink ik 1 kopje koffie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s