Diervriendelijk?

Tijdens één van onze shoprondes door Barcelona kwamen we een winkel tegen van N.Y.X make-up. Uit nieuwsgierigheid zijn we even naar binnen gelopen. Ik had al wel eens van het merk gehoord, maar het wordt in onze omgeving zeer weinig verkocht.
De verkoopster vertelde me dat het ‘cruelty-free’ make-up is en aangezien ik toch op zoek was naar een goede gezichtspoeder, wilde ik me er in verdiepen.
Het zit nl. zo: voor mijn huidskleur heb ik poeder nodig met een rose ondertoon. Beige tinten maken me bleek en grauw.
Een aantal jaren geleden zag ik bij Essence de kleur die ik nodig had, betaalbaar en diervriendelijk. Perfect product, goede kleur en altijd tot volle tevredenheid gebruikt. Tot afgelopen najaar bleek dat  ‘mijn’ kleur niet meer te vinden was. Ik heb er met de verkoopsters over gepraat en zij snapten het ook niet goed, tot ik een verkoopster van de Rossmann in Duitsland sprak. Zij wist mij te vertellen dat het helemaal niet meer gemaakt wordt.
Het enige merk wat gezichtspoeder verkoopt met een rosy touch is L’Oréal (in Duitsland is er nog een merk, maar erg duur) maar ik sta niet achter het z.g.n. cruelty-free beleid van L’Oréal.
Dus nu over op make-up van N.Y.X. Perfecte kleur en redelijke prijzen.
    NYX poeder  Ik kocht de ‘Stay Matte but not flat powder foundation’ in de kleur Medium.
Het poeder geeft een goede dekking en is redelijk zuinig in gebruik. Ik gebruik altijd een grote poederkwast die de poeder gelijkmatig verdeelt.
Het grootste compliment kreeg ik afgelopen zondag toen een vriendin tegen me zei: Heb jij nu poeder op je gezicht? Kun je niks van zien.

Verder kocht ik    NYX mascara1  Full Figured Lush Lashes Mascara in de kleur zwart.
Normaal gesproken krijg ik van cruelty-free mascara ontzettend last van mijn ogen. Of het inderdaad altijd aan de mascara ligt weet ik niet. Ik draag contactlenzen, dus mogelijk is het een combinatie van de lenzen en stofjes in de mascara.
Met deze mascara heb ik geen centje pijn of last van tranende en jeukende ogen. Het product laat zich gemakkelijk verdelen over de wimpers met een smal borsteltje. Door het smalle borsteltje gebruik je minder product en minder kans op klontjes.

Al met al goed geslaagd met de make-up van N.Y.X.

Gisteren wilde ik toch even zekerheid hebben over het feit of N.Y.X  make-up écht dierproefvrij is.
Ik kwam het volgende tegen: NYX Cosmetics is gecertificeerd door organisaties, zoals PETA, als een cruelty-free merk.  Ze produceren 100% gegarandeerd cruelty-free cosmetica en testen niet of dieren of dierlijk materiaal. ( op www.naoki.nl staat een Nederlandse dierproefvrije cosmetica lijst).

Ik hoop echt dat N.Y.X een blijvertje is. Er is sprake van dat er in de nieuwe vestiging van Douglas in Enschede ook een counter komt met N.Y.X make-up.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s