Barcelona

Vorige week waren we een paar dagen in Barcelona.
Wat een prachtige stad. Mijn eerste bezoek aan deze stad begon met een vlucht (Ryanair) van Weeze Airport (Duitsland) naar Girona.
Girona ligt ongeveer 90 kilometer van Barcelona en voor de rit hebben we tickets gekocht voor de Barcelona Bus. Kosten: €25,= per persoon voor een retourtje. Prima prijs en zo zie je wat van de omgeving.
In Barcelona reisden we met een OV-kaart. Vouchers voor deze kaart hadden we via internet aangeschaft en die konden we bij de VVV omwisselen voor de OV-kaart waarmee we 72 uur onbeperkt konden reizen. Voor deze kaart betaalden we €21,50 per persoon en kan gebruikt worden voor stadsbus, metro en tram.
Qua weersverwachting dachten we iets gunstiger te zitten dan in Nederland, maar op woensdag hadden we een halve dag regen. Uitgerekend de dag dat we een bezoek brachten aan de Sagrada Familia en Parc Quel. Om de wachttijd te omzeilen (kan oplopen tot een uur of twee, soms drie) hadden we thuis al tickets gekocht. Niet alleen bij de Sagrada Familia maar ook bij Parc Quel staan lange wachtrijen.
Beide bezienswaardigheden zijn overigens prima te bereiken met het openbaar vervoer.
sagrada Sagrada Familia
Parc quel Parc Quel

In de Sagrada natuurlijk veel aandacht voor de architect van de basiliek, Gaudi.  Zoals het zich nu laat aanzien zal de kerk in 2026 klaar moeten zijn na een bouwtijd van ongeveer 160 jaar.

Parc Quel is ook een werk van Antoni Gaudí, hoewel het net als de Sagrada nog niet afgebouwd is.  Het park zit vol verrassingen, fonteintjes en je vindt er het huis van Gaudí.
Parc Quel  staat op de  Werelderfgoedlijst en is een nationaal monument.
Het is ook mogelijk om zonder kaartje in het park te wandelen. Via kleine paadjes kom je tot boven op de berg en heb je een fantastisch uitzicht over de stad.
In de tuin staan o.a. beelden en fonteintjes met prachtig mozaïek.

Op de laatste dag hebben we  (hoe kon het anders) nog een bezoek gebracht aan Camp Nou, het voetbalstadion van F.C. Barcelona. We waren aan de late kant en hebben het stadion alleen van de buitenkant gezien.

Camp Nou
Goede reden om nog een keer een trip naar Barcelona te plannen.

Wat viel op:
* Op vliegveld Weeze zag ik veel passagiers met een herbruikbare waterfles die ze na de douane vulden met water.
* Ontzettend veel gratis WIFI-spots. Bijna elk restaurant, hotel en winkel heeft zijn eigen open WIFI , net als in de bus van Girona naar Barcelona.
* Op de hotelkamer stonden mokken en glazen in plaats van plastic bekers.
In de badkamer hingen navulbare dispensers voor zeep en douchegel.
* Veel bussen rijden op aardgas, dus minder stankoverlast.
* Hoewel ik veel mensen rommel op de grond zag gooien (ondanks de vele afvalbakken) lag er toch weinig zwerfafval, zoals plastic flesjes, zakjes of blikjes.
* Ook in Spanje wordt er geld gevraagd voor een plastic tas voor je aankopen.  Vaak wordt er gevraagd of je een tas wil en anders krijg je een papieren tas.
In de Gotische wijk is een warenmarkt waar je verpakkingsvrij kunt winkelen. Ik heb het niemand eigen potjes en zakjes zien gebruiken, maar de meeste klanten brachten wel hun eigen boodschappentas mee.

haven barcelona

We hebben natuurlijk ook geshopt in Barcelona. Meer daarover in een volgende blogpost.

Fijn weekend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s