Terugblik challenge

Afgelopen maand heb ik als challenge 5 aaneengesloten dagen bijgehouden hoeveel en vooral wat voor afval wij produceerden.
Leuk om te weten dat wij als totale hoeveelheid
Dag 1: 10
Dag 2:60
Dag 3:20
Dag 4:25
Dag 5: 0

115 gram restafval hebben geproduceerd.

In het begin van de maand ben ik veel weggeweest, dus vandaar dat mijn challenge iets later was dan jullie inmiddels van mij gewend zijn. Ik vond het wel zo eerlijk om deze challenge te doen op dagen dat ik thuis zou zijn.
Goed, dat gezegd hebbende, zal ik nog eens ons afval onder de loep nemen.
De doelstelling was om uiteindelijk inzicht te krijgen in onze afvalhuishouding. Qua restafval doen we het goed, maar het PMD (Plastic, Metaal, Drankkartons) kan veel beter.
In de wetenschap dat het gerecycled wordt, kopen we nu onze boodschappen nog veelal verpakt in plastic. Toch wil ik daar meer op gaan letten. Als is plastic ‘recyclebaar’, hoe minder plastic er hoeft te worden geproduceerd, hoe beter het is.
Op 1 januari 2017 heeft onze gemeente de Diftar ingevoerd en al sinds medio 2016 ben ik aan het testen hoe vaak ik de grijze container voor restafval zou (moeten) aanbieden.
Afgelopen week hebben we de voorlopige aanslag gekregen voor de afvalstoffenheffing. Hier gaat de gemeente uit van het aantal ledigingen van 2016.
In 2016 hebben wij 14 keer de container aangeboden. Dat aantal gaan we in 2017 niet halen.
Begin december 2016 heb ik onze grijze container voor het laatst aangeboden. Het is nu eind maart en de container is nog niet vol.
Als ik dan naar de resultaten van de challenge kijk, komen we redelijk in de buurt van onze doelstelling voor 2017.
De doelstelling voor 2017 is om maximaal 4 keer per jaar onze grijze container aan de straat te zetten, ongeveer één keer per drie maanden.
Al met al vond ik dit een leuke challenge. Wijze les geleerd en ik hoop dat ik jullie geïnspireerd heb met mijn resultaten.
Fijn weekend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s