Geniaal of marketingtruc?

Lege potjes en flessen, voordat je het weet heb je weer een tas vol verzameld.
In het kader van (geen) voedselverspilling wilde ik het vandaag eens hebben over die potjes. Groot en klein, met plastic of metalen deksel, maar ook heel vaak met een erg lastig te bereiken randje waar altijd chocopasta of sandwichspread achter blijft. Zoveel, dat je er soms nog gemakkelijk twee boterhammen met kunt besmeren. Het is niet echt een mega probleem, maar het stoort me wel. (Vaak komt het ook ongelegen, het gepruts in het randje kost altijd meer tijd dan gepland).
lege-potjes
Hoe doen jullie dat met het laatste restje? Nemen jullie de moeite om minutieus de randjes leeg te schrapen?
Wat ik me altijd afvraag:
Is het een geniale vondst om je te onderscheiden van andere producten of is het gewoon een slimme verkooptruc er vanuit gaande dat het gros van de mensen niet de moeite neemt om het restje ook uit de randjes te schrapen?
In dat laatste geval zou je er als fabrikant niet meer mee weg mogen komen.
Hetzelfde geldt voor b.v. pastasaus in een fles. De saus is redelijk lobbig en het meeste komt er wel uit, maar er blijft altijd iets achter. Vaak doe ik er dan een scheutje water in en schud dan om het laatste er ook uit te krijgen. (ik wil ook het onderste uit de kan).
Ik gebruik ook wel eens deze tool:
tool-vlapak
Over de benaming zijn hele discussies gevoerd, maar het voornaamste is dat je flessen of pakken (met vloeibaar product) goed leeg kunt schrapen.
Het halfronde plaatje  is redelijk flexibel om door de hals te duwen, maar sterk genoeg om het product van de wanden de schrapen. Ideaal en ook te gebruiken  voor bv. yoghurt.
Fijn weekend.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s